Oranje: brevet van onvermogen

09-06-2012 21:35

Deze blog is geschreven uit pure boosheid. Opdat u dat weet. Bert van Marwijk: Het. Is. Klaar. Geef het op, je kan het niet meer. Arjen Robben: die wissel van Advocaat in 2004 tegen Tsjechië, met terugwerkende kracht begrijp ik die. Bert van Oostveen: geef het toe: die Van Marwijk is klaar, verlos die Van Marwijk per direct uit zijn lijden! Want wat onze bondscoach vandaag heeft laten zien zakt door elke ondergrens heen, is Nederland onwaardig en moet afgestraft worden. 

 

Persoonlijke geldingsdrang
We hebben het je al eerder gezegd Bert! Niet Van Persie maar Huntelaartje had moeten starten. Die is tenminste doelgericht, maakt het wel af en is alert. Oké we geven toe, dat balletje uit de draai van Robin op Robben in de eerste helft was subliem maar kom op beste Bert, daarmee win je niet van de Denen!

Arjen Robben werd eerder dit jaar door ‘Der Kaiser’  Franz Beckenbauer beschuldigd van egoïsme. Nederland schreeuwde moord en brand. Waar haalde die gekke Beckenbauer het vandaan. De schrijver van dit stuk is eerlijk en geeft toe dat ook hij het er niet mee eens was. Hoe anders is dat nu. De Deense doelman Andersen schiet de bal uit in de eerste helft. Recht in de voetjes van Arjen (huillie huillie) Robben. Robben loopt op, loopt verder op, en nog verder. Ondertussen heeft Van Persie de vrijheid gevonden maar Robben besluit zelf te schieten. Paal. “oeeeeeehhhhh”  brult de hele kroeg, maar Robben had gewoon af moeten geven. Nederland leek de hele wedstrijd gevaarlijk. In werkelijkheid is het dat amper geweest. Individualisme en persoonlijke geldingsdrang stonden dat in de weg.

Koffers pakken
Robben, Van Persie en Van Marwijk. Deze drie personen zijn er hoofdelijk voor aansprakelijk dat Nederland al na één wedstrijd de koffers kan gaan pakken. Het is niet nodig om tegen Portugal en Duitsland te gaan spelen, we zijn klaar. Robben ging teveel voor zichzelf, Van Persie komt in Oranje gewoon te kort en dat ziet Van Marwijk ook. De bondscoach heeft alleen een probleem, het ontbeert hem aan creativiteit en lef. Van Marwijk is niet dom, hij ziet het ook. Hij ziet echt wel dat Van Persie niet rendeert, dat Robben een egoïst is en dat Sneijder niet in vorm is. Het probleem is alleen dat hij niet durft. Hij durft gevestigde namen niet te wisselen.

Wat dan wel?
Natuurlijk is roepen wat fout ging makkelijk. Een alternatief geven is doorgaans moelijker, dit keer niet. Van der Vaart stichtte tegen Slowakije in twintig minuten meer gevaar dan Van Persie in 90 minuten tegen de Denen. Huntelaar scoor meer dan Van Persie, die laatste had dus gewoon NIET moeten starten. Voor Sneijder geldt hetzelfde. Hij haalt dit seizoen zijn topniveau niet en had op de bank moeten zitten in plaats van Van der Vaart. Robben is, zoals ‘Der Kaiser’ al zei te egoïstisch geworden. Maar het grootste probleem is Bert van Marwijk. Ooit zo’n goede trainer. Hij zag het allemaal, had het door en wist precies waar de problemen zaten. Van Marwijk durfde alleen niet om de grote namen op de bank te zetten. Hij koos voor chemie in het elftal. Hij was bang om grote namen aan te pakken en te slachtofferen. Dat is de reden dat hij een brevet van onvermogen heeft afgegeven. Bert van Marwijk, bedankt voor een mooi WK maar ga nu lekker vakantie vieren.