Sport

Denemarken is meestal de lul met hun cast van B-acteurs

09-06-2012 10:11

Het heeft lang geduurd. Ik had ook een beetje genoeg van die praatprogramma’s vooraf, maar nu is het eindelijk zover: de maand van de misdaad is begonnen. Bijna elke avond kan de liefhebber kiezen uit twee crimi’s. Voor de echte liefhebber is het smullen. Bij de eerste van de serie, Polen-Griekenland, vermoedde ik halverwege de eerste helft al wie het had gedaan. Bij die eerste gele kaart voor die Griek twijfelde ik nog even, maar bij de tweede leek het duidelijk, de scheidsrechter is de schuldige.

Die rol werd overigens goed gespeeld door een niet te bekende Spaanse acteur, Velasco. Vroeger heette zo’n onbekende acteur homereferee, tegenwoordig spreken we ook wel van the gambling man. Wel knap dat Velasco na de pauze transformeerde in away-referee.

Vanavond is er weer een aflevering van de bekende serie Nederland-Denemarken. Een aanrader. Meestal zijn die Denen de lul, maar ja, het blijft misdaad. Nederland heeft een cast met internationale sterren, de Denen doen het met B-acteurs die voor een deel hun geld in de bekende Nederlandse soap Eredivisie verdienen. We zien op tv ook heel vaak een pratende Deen, K. Perez.

The thriller
Wel leuk dat bij Nederland een jonge acteur speelt, de onbekende Jetro Willems. Dat is typisch Nederlands, kansen geven aan jonge spelers. Hij kan heel leuk aanvallen, wordt geroemd om zijn aanvallende acties, maar in the thriller met de Denen moet hij linksback spelen. En dan hebben we het echt over verdedigen. Willems is een leuke speler, maar of hij kan verdedigen, of hij geschikt is voor zijn rol, is de grote vraag.

Leuk voor die jonge acteur is dat zijn tegenspeler in de aflevering van morgenavond bijna twee keer zo oud is, Dennis Rommedahl, die overigens net zo goed Nederlands spreekt als de jonge Willems, zo niet beter. Mocht Nederland-Denemarken anders aflopen dan van tevoren gedacht, dan heeft dat bijna zeker te maken met Willems-Rommedahl.

Net als Victoria Koblenko, Leo Driessen en Barbara Barend schrijft Frits Barend ook voor EKhelden.nl.