Weekend Wrap-Up: week 23

11-06-2012 09:00

Elke maandagochtend een overzicht met wat er dit weekend gebeurd is op sportgebied. Met een enorme focus op Nederland. Waarom? Nouja, omdat er .nl in onze URL staat. Deze keer voetbal, turnen en atletiek.

Nederlaag
Na zo’n nederlaag van Oranje zijn er verschillende reacties. In zak en as, we pakken de Duitsers en de Portugezen, Van Marwijk is een slechte coach, Huntelaar moet er in. Na een weekend verwerken is er nog geen eenduidig antwoord op de vraag ‘Wat nu?’. Een geslaagde kapbeweging van oud-RKCér Krohn-Dehli was genoeg om een vlot dribbelend en combinerend Nederlands elftal te verslaan.

Doorgaan in het toernooi is nu al een enorme opgave, al speelde Portugal niet bijzonder goed tegen de Duitsers. Vrijwel alle analisten leggen de schuld bij Van Persie, die meer met zichzelf lijkt te worstelen dan met de tegenstander. Was het inderdaad het te hoge gras? Natuurlijk heeft Van Persie een geweldig seizoen achter de rug, maar dat was niet gebaseerd op de laatste twee maanden waarin hij alleen af en toe een penalty er in schoot.

Van Persie oogt vermoeid en is sowieso niet vaak heel goed in Oranje. Niet alle spitsen passen in alle elftallen. In plaats van Van Persie te laten staan is het misschien toch wenselijker Huntelaar op te stellen. Niet meer trekken aan het dode paard Van Persie. Natuurlijk is hij een geweldige spits, maar niet voor dit elftal.

Epke en Céline
Net als vorige week deden Epke en Céline dit weekend het maximale wat ze konden doen om de strijd om een Olympisch ticket te winnen. Epke deed in het Belgische Gent zijn Olympische oefening nog maar een keer. De Cassina, Kovacs en Kolman kwamen er soepel uit en leverden Epke weer een gouden medaille op. Oh, en zilver op de brug, dat ook nog eens.

Céline van Gerner deed het bij de meisjes op dat toestel net iets beter en haalde makkelijk de eerste plek. Zowel Epke als Van Gerner lijken de strijd die begon in de rechtszaal makkelijk naar hun hand te zetten. De ooit genomineerde Wammes en Masela zijn kansloos. Maar niet getreurd, er zijn vast nog een paar leuke last-minutes te boeken. Lekker ontspannen, een zomer niet trainen, geen wedstrijd. Genieten!

Record! Record! Record!
Zoals tijdens vorige wrap-up werd aangekondigd, een oud Nederlands record uit de boeken is een felicitatie waard. Dit keer gaan de bloemen naar Churandy Martina. De man met de gouden tanden en het vetste Antilliaanse accent ooit won in New York de 200 meter. Martina deed daar 19,94 seconden over. Daarmee verbeterde hij het record van Troy Douglas, die in 2001 20,19 liep. Martina loopt pas een jaar voor Nederland en lijkt een kanshebber op een finaleplaats in Londen.