Zzzoom! EO Jongerendag; een bloemlezing

11-06-2012 18:19

Afgelopen zaterdag: een kleine 30.000 jongeren die ondanks hun hormonale huishouding vroom bidden, zingen en de heer prijzen. Honderden ouders, begeleiders, voorgangers en predikanten die dánkzij hun hormonale huishouding genieten van de onvolgroeide, maar uitgelaten christelijke zieltjes. De EO Jongerendag, het jaarlijkse omroepfeestje voor godvrezende pubers. Een festival zonder bier of drugs, maar met de verslavende devotie, die er volgens de overlevering voor zorgt dat nergens zoveel heimelijk wordt gecoïteerd als op de toiletten van het GelreDome in Arnhem. Mét opzwepende rap- en dancemuziek, maar zonder duivelse teksten en wereldlijke verheerlijking. Je kan er fantastische satire over schrijven. Ware het niet dat de werkelijkheid de satire altijd overtreft. Daarom vandaag een bloemlezing uit de reacties van bezoekers van de EO Jongerendag. Geen één is verzonnen. 

Geweldige noten!
“Tieners jullie zijn geweldig! Ik heb van het hele stadion vol lofprijzende tieners (op jullie eigen manier en muziek) gigantisch genoten!!
groetjes en een big hug.
(..)
Tienerleider in Bunschoten”

Nog een reactie van dezelfde tienerleider:
“Ik zat in vak A 105. Achter mij zat een meisje die haar verhaal aan het vertellen was en moest huilen. Ik heb je een zakdoek gegeven.
Ik wil je even laten weten (hoop dat je dit leest) dat ik voor je situatie bid.
Weet dat er mensen om je heen staan, zelfs mensen die je niet kennen.
Mensen die je voor de troon van God brengen en strijden.
Het was gaaf om te zien hoe open je was en hoe je God aan het aanbidden was. Je bent bijzonder!”

Geluiden uit de hel
“Wat een vreselijk optreden van LZ7! Goddeloos en duivels; anders kan je het niet noemen. Helaas zijn dit de werken van de duisternis die proberen onze jongeren het gevoel en beeld te geven dat dit met Christus te maken heeft. Het waren geluiden uit de hel…. Dat de EO hiervoor kiest, is veelzeggend”

God is niet goedkoop
“We baalden alleen wel van de dure consumpties!”

Gods huis
“Wat ik echter niet vond kunnen was het concert van LZ7 aan het einde. Dit was verre van eerbiedig! Het spijt me zeer, maar ik ben weg gelopen en naar huis gegaan.”

Lekker enthousiast
“TIENERS EN JONGEREN! LAAT JE NIET WEERHOUDEN OM LEKKER ENTHOUSIAST TE ZIJN OVER DE EO-JONGERENDAG EN WAT JULLIE HEBBEN BELEEFT DAAR.
GOD IS GOED EN HIJ HEEFT JULLIE OP HET OOG!”

Huh, standjes?
“Er waren idd minder standjes dan vorig jaar. Dat was een beetje jammer, maar dat mocht de pret niet drukken.”

Aah! Standjes!
“Alleen heb ik nog pijn in mijn benen omdat we op een gegeven moment allemaal moesten zitten en ik in een houding zat, die acrobaten niet na kunnen doen”

Zonde
“Maar de Bijbel leerd met 2 woorden te spreken, maar hier is dat helaas helemaal niet te zien. Waar is de zonde kennis?”

Awww
“Ik vond het een coole dag. Soms vond ik het wel wat lawaaierig”

Ook zonde
“Maar helaas is niet alles geweldig en word er te weinig stil gestaan bij het Feit dat we de zonde aan onszelf te danken hebben en er niks goeds vanuit onszelf kan komen zonder kracht van boven!!”

Rokkers
“1 nadeel de bands die er waren dit jaar was niet leuk behalve kees en casting crowns was leuk. Er komen steeds meer rok bands.”

Ongeloveloos
“Ik kon niet geloven hoeveel gelovige jongeren er waren…(En wat een hoop mooie meiden… )”

De verlosser
“Voetbal kijken op de EO-jongerendag. Ik schrok ervan! Waarom? Jullie zijn toch niet bang dat de voetbal Jezus de loef afsteekt?”

Te snel weg voor het speeddaten
“Het speeddaten heb ik helaas gemist maar dat kon de pret niet drukken. Voor de dames in de bus die hen telefoonnummers aan ons lieten zien, sorry de bus reed weg en ik moest goed kijken of ik die nummers zag. Later zag ik die zelfde bus met de gebaren dat we wel moeten bellen hea. Ik kon niet goed zien hoe oud ze waren. Heb jij het idee ik ben die gene en ik ben rond de 18 tot 20, reageer hier onder dan kijk ik het wel aan. heb ik niet het idee dat ik ze helemaal teleurstel:P”

CC-foto: JoostH