ThePostOnline

Best of the weekend: Ronaldo, Indonesië en Anthony Weiner

18-06-2012 11:19

Het EK zit er voor Nederland op, we hebben het toernooi via de achterdeur moeten verlaten. Mede dankzij de Portugees Ronaldo. Waarom is de vedette zo gehaat onder commentatoren? Frits Barend heeft de verklaring: het is die verduivelde poldermentaliteit. “Waarom ergerden we ons de laatste jaren ineens aan Wesley Sneijder? Om Yolanthe. Ook die twee voldoen niet aan de poldermiddelmaat.”

Helse busrit
Fotograaf Maarten Brante blijft verslag doen van zijn ervaringen in Indonesië. Ditmaal een helse busrit van Bukittinggi naar Jakarta. “De bus rijdt nog maar stapvoets, wat ongetwijfeld komt door de tropische stortregen die nu uit de lucht dendert. Zo hier en daar is er een  boom omgewaaid en het zicht is ongeveer twintig meter.”

Het was dit weekeinde een jaar geleden dat Anthony Weiner aftrad als lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Reden: een verder seksloos sexting schandaal, maar erger nog was het voorliegen en misleiden van pers en publiek, familie en personeel. Zijn oud-medewerker Bertine Moenaff blikt terug. “Over de (politieke) doden niets dan goeds, dus bij deze herdenken wij de voormalige pitbull van de Democraten in zijn gloriedagen.”