ThePostOnline

Zzzooom! Crisiswatch: Nederland heeft honger

18-06-2012 19:00

Lang waanden we ons veilig achter de dijken van onze handelsnatie, maar de grauwe deken van de economische neergang is sinds vandaag ook over Nederland getrokken. En dan hebben we het niet over een paar procentjes minder koopkracht, of een winstwaarschuwing met zes in plaats van negen nullen. Nee, we hebben het over dat gekmakende, moraalslopende, krachtslurpende gevolg van de recessie: honger. Nederland bijt op een houtje, zoekt bollen. Maandag 18 juni 2012, de dag dat Nederland officieel honger lijdt. 

#Honger
#Honger was maandagmiddag urenlang trendic topper op sociaal netwerk Twitter. Het medium werd met hartverscheurende hartenkreten overspoeld. Vooral de oh zo kwetsbare groep opgroeiende kinderen liet de lege maagjes spreken. Soms pijnlijk to the point met enkel die ene alleszeggende hashtag, waarschijnlijk met de laatste krachten opgetekend om daarna weg te zakken in de hallucinerende roes die de voorbode van een pijnlijke dood als gevolg van schaarste is.

Andere dappere jongelingen zoeken de laatste restjes kracht in hun bleek uitgeslagen lichaampjes om zich nog één keer aan de elementen bloot te stellen en op zoek te gaan naar voer. Ongetwijfeld aangemoedigd door hun kermende leeftijdsgenoten in de onzalige omstandigheid om niet meer zelf in hun levensonderhoud te kunnen voorzien.

Uitgemergelde tieners
Ontelbare uitgemergelde tieners die met angst en beven wachten tot de pokdalige, tandeloze gezichten van hun ouders in de deuropening verschijnen met net genoeg tulpebollen in de hand om een waterig soepje te trekken. Het zal meer dan eens ijdele hoop blijken. Een schrijnende situatie.

Het kan nooit lang meer duren, of duizenden (misschien wel tien- of honderdduizenden) kinderen sterven aan de meest vernederende, meest inhumane, meest banale dood die een mens noodlottig kan worden: de hongerdood. De straten zullen zich vullen met het lawaai van geluidloos jammerende hongerbuikjes. De sterksten moorden elkaar uit voor dat laatste beetje brood in de schapen en doodgravers komen letterlijk om in het werk.

Twibbon
Kom in actie voor het te laat is en plaats vandaag nog een Twibbon in uw avatar. Al is het maar dat de hongerlijdende Hollandse jeugd kan sterven wetende dat er íémand is die aan ze denkt.