Nagellak: de verslaving op de loer

22-06-2012 14:54

Nagellak bestaat al sinds jaar en dag en als we Wikipedia mogen geloven was Revlon het eerste make-up merk dat met nagellak op de markt kwam. Sinds die tijd heeft nagellak zich gelukkig steeds verder ontwikkeld, aangezien het eerst geïnspireerd was op autolak. Nagellak bestaat in alle mogelijke kleuren en komt in allerlei potjes. Het is bijna overal te koop en daardoor kan het een grote verleiding voor de gemiddelde vrouw zijn.

Sommige vrouwen kunnen de verleiding dan ook niet weerstaan en raken verslaafd aan nagellak. Dit is een verslaving die net zo serieus genomen moet worden als een seksverslaving! Er bestaan echter nog geen afkickmogelijkheden voor deze verslaving. Hieronder volgt een checklist om er achter te komen of je verslaafd bent of niet.

  • Beginnen je handen te trillen zodra je in de buurt bent van een winkel waar nagellak verkocht wordt?
  • Heb je meer dan 30 potjes nagellak? Of ben je inmiddels de tel kwijt?
  • Koop je gewoon weer een potje rode lak omdat het net een ander tintje rood is? Ook al heb je er al tien van staan?
  • Heb je altijd een potje nagellak in je tas? Het liefst de kleur die je dan op hebt voor het geval er een stukje af gaat?
  • Haal je direct je nagellak eraf zodra er één klein stukje af is gegaan?
  • Lak je het liefst elke dag je nagels in een andere kleur?
  • Geef je per maand zeker 20 euro uit aan nagellak?
  • Vindt je het leuk om al je nagellakpotjes op kleur te sorteren?
  • Weet je niet eens meer hoe je nagels er zonder een kleurtje uit zien?

Heb je de meeste vragen met ja beantwoord, dan weet je het zeker: je bent verslaafd aan nagellak. Afkicken is tot op de dag van vandaag zeer moeilijk gebleken, aangezien er nog geeneens een praatgroep voor nagellakverslaafden bestaat.

Het enige advies dat aan nagellakverslaafden gegeven kan worden is: gebruik een fatsoenlijke base- en top coat om je nagels in een goede conditie te houden, zodat ze de verslaving beter kunnen doorstaan. Daarnaast wordt het verslaafden aangeraden om, als ze de verleiding tot het aanschaffen van een nieuw kleurtje niet kunnen weerstaan, in ieder geval de betere merken zoals O.P.I en KOH te kopen. Deze blijven mooier zitten, hebben intensere kleuren en hoeven minder dik aangezet te worden.

Weet in ieder geval dat je er niet alleen voor staat. Sterkte.