ThePostOnline

Best of the weekend: Size matters, Indonesië en VOETBAL!

25-06-2012 11:00

Voetbal, mensen. Gisterenavond verloor Engeland volledig onterecht van Italië. Maar er speelt iets veel ergelijkers. “Nee! What the fuck is dit? Ik wilde gewoon voetbal kijken,” stelt Yannick La Gordt Liddié terecht.  “Dat onvoorspelbare spelletje waarin alles mogelijk is en wonderen bestaan. Die simpele balsport met die palen in de grond en die lijnen op ’t veld. Maar wat krijg ik door de NOS voorgeschoteld? Drie rijen vol met raadselachtige statistieken en een analist die praat alsof z’n moeder vijf minuten geleden overleden is.”

Size matters
Wat ons brengt op Michiel MansChinese admiraaljonken, daar leerde je niet over op school. Mans onderwijst dus wel. Honderden jaren oude slagschepen, hot damn! “Naast negenmasters waren er acht-, zeven-, zes- en vijfmasters die allen langer waren dan de gemiddelde karveelkraak of galei in het Westen rond 1400.”

Ondertussen doet Maarten Brante nog steeds verslag vanuit Indonesië. Over de vrouw: “En als je iets begerenswaardigs ziet, waarom zou je het dan niet begeren? Bovendien is de jakkiebah-factor van je eigen relatie verschrikkelijk lastig in te schatten. Want de meeste mensen vinden zichzelf en hun partner te gekke voorbeelden van hoe het menselijk ras zou behoren te zijn.”