Leven

Hbo Fontys verliest vier miljoen euro met potje onderwijsroulette

25-06-2012 16:21

Je verwacht het niet: hbo Fontys, één van Neerlands betere succes-hbo’s, is in één klap vier miljoen euro armer. Stukje renteswapderivaat verdampen naar de financieel uitgeklede studenten toe. Onderwijsroulette! Alles op rood, en toen viel het balletje op zwart. *Poef* And its gone! Maar uiteindelijk “is dit een mljoen voordeel”, aldus Fontys-baasje Wilma de Koning. Want als Fontys deze lening met faalswap niet nu had afgelost á vier miljoen euro, dan had Fontys jaarlijks vijf miljoen aan aflossing op tafel moeten leggen. “En nu maar vier miljoen dus we winnen een miljoen”, aldus De Koning (zo heet ze echt).

Geinige hbo-redenatie weer: koop een huis voor tien miljoen, zorg dat je elke maand een ton moet aflossen en verkoop dan je huis voor 9,8 miljoen met de mededeling dat je eigenlijk twee ton winst hebt omdat je nu niks meer hoeft af te lossen. Altijd kassa op het hbo.

Enfin, voor Fontys-scholieren die krap zitten: renteswaps en overige derivaten op uw kosten zijn te behalen bij mevrouw De Koning en de andere Koningen van het hbo.