Blijf toch lekker zitten John

27-06-2012 21:00

“Johnny Hoogerland fietst naar de rechter”. Die kop was van de week te lezen op de website van BNR. Naast dat de grap gewoon verschrikkelijk slecht is, draaide mijn maag zich sowieso om. Niet weer! dacht ik. 

Niet weer een sporter die door middel van de rechter probeert zijn olympische droom waar te maken. gelukkig, het leek mee te vallen. Johnny wilde alleen geld zien van de organisatie die hem tijdens de vorige tour het prikkeldraad in reed.

Prikkeldraad
Het was  natuurlijk een verschrikkelijk moment. Voor Johnny, voor de tour en vooral voor de billetjes van de Zeeuw. Een auto van Euromedia reed tegen Juan Antonio Flecha aan, die raakte Hoogerland en een split second later lag Johnny met ontblote anus dubbelgevouwen tussen het prikkeldraad. Johnny reed door, want dat doen wielrenners, gewoon doorrijden, vooral zeggen hoe zwaar het is, maar gewoon doorrijden. Het is dat Johnny geen Pontiac had, anders liep die nog gewoon.

Johnny was die tour al bekend geworden. Zijn ploeg was voor het eerst mee en voor hem was het ook de eerste keer dat hij La Grande boucle rijden mocht. Hij zat mee in wat ontsnappingen en reed leuk aanvallend. Dat zijn we haast vergeten door die val. Nu kennen we zijn kont beter dan zijn uitslagen. We herkennen hem eerder aan de striemen in zijn dijbeen dan aan zijn gezicht.

Hype
Hoogerland kreeg een liedje, en nog een liedje. Hoogerland werd geëerd tijdens het sportgala, Hoogerland zat in dit programma, Hoogerland zat in dat programma. Hoogerland kreeg een eigen t-shirt. Maar toen kwam het hoogtepunt. Hij bereikte  het heilige der heilige in medialand. Johnny werd een onderwerpje bij de Jakhalzen. Erik Dijkstra kwam speciaal voor Johnny naar Zeeland. Erik had het allemaal bedacht. Vier maanden na dato moest Nederland nog een keer de kont van Johnny zien.

Johnny gaf op elke vraag netjes antwoord, zo kort mogelijk, het is niet voor niets een Zeeuw en Zeeuwen ben zuunig, ook met woorden. Zo vertelde hij dat hij geen gewone fiets had en dat als ie een brood nodig heeft hij de scooter pakt. Hij vertelde dat de premier hem belde en dat die hem had gevraagd hoe het met hem was. <&ldquo;>Ja goed,<&rdquo;> had Johnny geantwoord om vervolgens aan Rutte te vragen hoe het met hém was.

Genoeg
Het is zo zonde eigenlijk. Johnny had vooral bekend moeten staan om zijn aanvalsdrift. Om zijn leuke rijstijl bij die ploeg waar alles mag. De ploeg die eigenlijk al twee jaar lang die dure Rabo’s te kakken zet. Johnny had als het een beetje mee had gezeten de bolletjestrui naar Parijs gereden. Het had over Johnny’s fietsen moeten gaan of over Rob Ruijgh, Hoogerlands ploeggenootje. Die keurig 21e werd maar lange tijd nog veel hoger genoteerd stond. Zaterdag start de Tour weer en het is te hopen dat we nog meer van Johnny horen dan vorig jaar. Dat hij de bolletjes naar Parijs brengt, een etappe wint en lekker op zijn fiets blijf zitten, want de kont van Johnny, die hoef ik nooit nooit maar dan ook nooit meer te zien.