Rechter verbiedt Henk Bres

27-06-2012 13:40

De rechtbank heeft vandaag bepaald dat pedofielenhater Henk Bres verboden en ontbonden moet worden. Het OM had hierom gevraagd omdat de Hagenees ‘in strijd is met de openbare orde en goede zeden’. Het verbod geldt per direct; mocht Henk Bres in beroep gaan, dan betekent dat niet dat de Hagenees zijn bestaan daarmee nog kan oprekken. Het is volgens de rechtbank in Assen niet toe te staan dat Henk Bres continu mensen veroordeelt, beledigt en bedreigt, enkel en alleen vanwege hun seksuele fantasieën, niet vanwege hun daden.

Bres is gevaar voor kinderen
Bres bedreigt herhaaldelijk niet-veroordeelde pedofielen en mensen die voor hen opkomen, zoals schrijver Anton Dautzenberg. Daarmee vormt hij een gevaar voor de gezondheid van deze mensen die zich op geen enkele wijze schuldig maken aan strafbare feiten. Bovendien, zo oordeelt de rechtbank, vormt Bres hiermee indirect een gevaar voor kinderen. “Door pedofielen op te jagen en de mogelijkheid te ontnemen om hulp en troost bij elkaar te vinden, drijft Bres hen in een sociaal isolement”, aldus de rechtbank. Stress en verminderde controle zijn belangrijke en bewezen factoren waardoor pedofielen overgaan tot actieve pedoseksualiteit. “We kunnen stellen dat Henk Bres een gevaar is voor onze opgroeiende kroost”, oordeelt de rechtbank.

De rechtbank heeft als verzwarende omstandigheid meegenomen dat Bres wel in een pornoprogramma van Kim Holland te zien is naast veertig jaar jongere meisjes, “biertje in de hand, verlekkerde blik, waarom ook niet…”.

Besmettelijk?
Het vonnis is omstreden, vooral omdat geleerden er nog niet over uit zijn of Henk Bres een aangeboren afwijking is, of een op latere leeftijd ontwikkeld fenomeen. Grote groepen mensen zijn bang dat Henk Bres besmettelijk is. Recent onderzoek laat echter zien dat de stuitende domheid van mensen die zich ophouden met Henk Bres niet het gevolg is van het contact met Henk Bres. “Het is de reden van hun contact met Henk Bres, niet het gevolg”, aldus onderzoekers aan de Universiteit van Amsterdam.

Kankâhrechtâh
Bres, die al jaren in een verregaande staat van ontbinding is, wilde kort reageren op de uitspraak van de rechter: “Kankâhrechtâh. Die pedofielen moeten niet zo kindeâhrachtig doen.” Daarna trok hij stoelen uit de vloer van de rechtbank en smeet die in de richting van de rechter. “Een bewijs dat het vonnis gerechtvaardigd is”, aldus een woordvoerder van de rechtbank. “De definitieve ontbinding van Henk kan niet snel genoeg in gang gezet worden.”

Jeroen Weghs is ook te volgen op Twitter