Arthur van Amerongen und Joost Niemöller sind affetierisch geil!

03-07-2012 11:05

Joost: He Arthur, hoe is het daar? Hier in Berlijn is het heet. Ik heb zojuist een broek gekocht bij de C&A op Alex (zo zeg je dat hier) die je af kunt ritsen. Dat schijnt niet te kunnen, zo las ik laatst in een artikel van een vrouw. Halflange broeken. Kan niet. Zoals je weet heeft het Duitse team enorm verloren. Ik was even gaan kijken bij de Brandenburger Tor, waar ze met een half miljoen hadden staan zuipen, en, echt waar, een dag erna was het alweer helemaal schoon. Dan vind ik nou toch zo typisch. Het is hier verder echt hoogseizoen qua toeristen, ze staan elkaar massaal te fotograferen bij de resten van de Muur, die door de autoriteiten keurig schoon worden gehouden, al weet niemand dat.

Ik kijk even uit het raam en zie een brandende zon. Nu schijnt het bij jou daar in de Algarve nog veel erger te zijn, heb ik begrepen, dus ik heb echt met je te doen. Heb je daar ook parken of alleen bossen? Parken zijn echt ideaal. Wat ik je echt kan aanraden is die vijver bij het Musiker Denkmal in Tiergarten. Daar komt bijna niemand. Er is zo’n trapje naar beneden, dan liggen er een paar stenen en dan kun je pootje baden. Nog op geen kilometer afstand van de waanzin van de Potsdammer Platz, hoe kan zoiets vraag je je dan af. Jij hebt toch nog in Kreuzberg gezeten? Dan ken je vast wel dat langgerekte Gorlitzer Park. Het barst er alleen van de Senegalezen tegenwoordig, vooral bij de ingangen. Ze zitten druk in de handel, ik weet niet welke, maar het geld en allerlei zakjes gaat er van hand tot hand, en ook schreeuwen ze veel. Dat soort toestanden heb je niet in het ouderwetse DDR park Volkspark Friedrichshain, dat is meer voor de jonge gezinnen met kinderen. Het is een beetje mijn favoriete plek om een boek te lezen en stiekem naar de meisjes te kijken, je moet toch wat als oudere jongere. Sterker nog, ik ga er nu heen!

” Ik heb zojuist een broek gekocht bij de C&A op Alex (zo zeg je dat hier) die je af kunt ritsen. “

Arthur: Dat liegt er allemaal niet om, waarde vrind, never a dull moment! Hoe is het met de wespen? Berlijn wordt in de zomer altijd geteisterd door die rakkers, je kan geen seconde in een park een worst eten of een glaasje ranja drinken. Wespen zijn de Gestapo onder de insecten. Ik heb destijds eens een aantal maanden op Kreuzberg gewoond om een boek te schrijven dat er nooit kwam (ik had een geheel nieuwe kijk op de laatste dagen van Hitler, in die bunker, temeer omdat ik hem in de oerwouden van Paraguay had ontmoet waar hij rustig van zijn pensioen genoot en wat aan biologisch aan het tuinieren was, je kent hem). Je kan trouwens wel fijn fietsen in Berlijn, met al die keurige fietspaden, dat heeft The Royal Airforce toch mooi geregeld voor de planologen. Verder vond ik Berlijn heel goedkoop, niet zo goedkoop als Paraguay of de Algarve, maar toch een verademing in vergelijking met die weerzinwekkende horecaprijzen in Amsterdam. Heb je een foto van jou in je korte broek, en wil je die delen met gansch het Nederlandse volk? Ik vind het wel geil, en dan jij met een worst in je hand en een rood aangelopen bakkes van de hitte, jawohl!

” Heb je een foto van jou in je korte broek, en wil je die delen met gansch het Nederlandse volk? Ik vind het wel geil, en dan jij met een worst in je hand en een rood aangelopen bakkes van de hitte, jawohl! “

Iets heel anders. Al Kaida heeft net allemaal ouwe rommel gesloopt in Timboektoe, en de Unesco is heel erg boos. Ik ben er eens geweest, het betrof wat lemen torens waar de niechus in zat maar het blijft natuurlijk onfatsoenlijk om die laatste en tevens enige paar moppies Afrikaanse kunst te slopen. Kijk, het is natuurlijk een ideale gribus voor Al Kaida, daar in die dorre woestijn, dat snap ik ook wel, beetje kamelen neuken, sharia invoeren, en met behulp van de zeer onbetrouwbare Toeareg drugs en wapens naar de rafelranden van Afrika smokkelen en die rotzooi komt vervolgens dan bij jouw in Amsterdam-Oost terecht. Maar even serieus nu: ik las net bij het ontbijt Le Monde Diplomatique en er schijnt toch een hele al Kaida-staat te zijn ontstaan daar in zuid-Algerije, Mali, Pockinockio en al die andere Novib-landen. Bijzonder verontrustend maar het Journaal zal ons daar nooit over berichten. Laat ze er eens een peloton correspondenten heen sturen – in korte broek – dan zijn we daar ook meteen van af.

Volg jij alles rond die André Kuipers, de nieuwe Wubbo Wokkel zeg maar? Die heeft een stukje rond de aarde gevlogen en nu moet hij bij Prins Pils en zijn moeder langs, terwijl André twiette dat hij het liefst eerst even met de jongens ging zuipen en daarna lekker naar de hoeren. Wat vind jij er nou van, is hij een held?

J: O, dat met die Kuipers is me even ontgaan. Hij was toch al eerder in de ruimte? Waar heb dat allemaal voor nodig? Ze doen maar. Het begint in Kreuzberg trouwens steeds meer op Istanbul te lijken. De mensen hangen er over de balkons van die grauwe flats, iedereen een eigen schotel en beneden op straat barst het van de kebabtenten en zit iedereen gewoon buiten voor die enorme tv schermen die keihard afgesteld staan op een voetbalwedstrijd waar gek genoeg dan weer niemand naar kijkt. Berlijn is een rare stad, ik kan er maar niet aan wennen. Dan rij je een blokje verder met de bus (heel schoon!) en dan ben je weer bij een monumentaal stukje moderne architectuur, waar ze de nazitijd in kaart hebben gebracht. Heel precies, want zo zijn de Duitsers in die dingen. Foto’s met de juiste opschriften. Vooral aan Himler wordt veel aandacht besteed. Je ziet hem dan in zijn kantoor met zijn directe assistent Wolf, een keurige man om te zien, wat je niet van Himler kon zeggen met zijn ingedeukte aardappelkop, waarbij ze dan samen aan het plotten zijn hoeveel Joden er nog extra in een trein kunnen, en even later zie je een foto van diezelfde Wolf in 1950, een kerngezonde, inmiddels wat gezette man die ontspannen zijn tuintje staat te sproeien. Dat vonden de Duitsers van dat herdenkingscentrum toch wel nieuwswaardig. En ik ook. Ga je dan weer een blok verder dan kom je bij een enorme fototentoonstelling van Diane Arbus, die zoals je weet heel gemeen mensen met een handicap kon fotograferen en dan net deed alsof dat niet zo bedoeld is. Ze is nogal naar aan haar einde gekomen, Diane, scheermesjes in bed. Ze hadden nog het hele autopsie rapport afgedrukt, waaruit bleek dat ze een ‘normale vagina’ had. Goed om te weten. Alles is hier zo vreselijk goed gedocumenteerd Arthur!


” Met dit weer wordt je wel een beetje draaierig van al die meisjes die hun borsten er zomaar uit laten rollen en je daarbij aankijken alsof dat de normaalste zaak is. “

Het is hier trouwens nog steeds bloedheet, maar geen wesp te bekennen. Verder maken mijn vrouw en ik hier veel ruzie over de Duitse vervoegingen en voorzetsels. Ik ga maar weer eens woordjes leren.

Wist je trouwens dat je op de Kollwitzplatz in Prenzlauer Berg zoveel brunch kunt eten als je maar wilt voor negen euro? Ja, ik stop er maar gelijk wat tips in voor onze lezers, dan hebben die er ook wat aan dit keer. Met dit weer wordt je wel een beetje draaierig van al die meisjes die hun borsten er zomaar uit laten rollen en je daarbij aankijken alsof dat de normaalste zaak is. In de parken is het ook al een en al geiligheid, dat ligt en rolt maar over elkaar en steekt er maar tongen in dat het een lieve lust is. Ik zie dat als oudere man met afgeritste broek uiteraard met toenemende weemoed aan. Maar er is niks aan te doen. Ik zal nog enkele foto’s bijsluiten van wat ik allemaal zie hier, het is teveel om op te noemen. O ja, bijna vergeten, ik heb er ook gelijk een foto bijgedaan van mijn benen in de korte broek. Nu niet meteen gaan rukken, want dat is niet leuk voor voor je vrouwelijke aanhang.

A: Het is je weer gelukt, Herr Niemöller! We zouden er een leuke zomerse bijdrage van maken, en nu heb je toch weer de oorlog, de Nazi’s en de islam er aan de haren bijgesleurd. Goed, je eindsprint is leuk, met die tieten, en op zich vind ik die anekdotes rond jouw afpijpbare knickerbocker ook best geestig hoor, maar luchtig is anders. Ik snap dat je in Berlijn zwaarmoedig wordt, en je draait zeker ook nog de hele dag die twee cassettes van David Bowie en Brian Eno op je Walkman? Of die cassette van Lou Reed (ook zo een lachebekje), Berlin, je weet wel, met die huilende kinderen und so weiter.

” Ik vind wielrennen hartstikke stom, van die boerenkinkels die altijd ondertiteld moeten worden, met het schuim op de bek en stijf van de macaroni. “

Volg je eigenlijk de Tour de France in Berlijn, daar ben je toch helemaal idolaat van? Ik vind wielrennen hartstikke stom, van die boerenkinkels die altijd ondertiteld moeten worden, met het schuim op de bek en stijf van de macaroni, doe mij maar een fijne pot curling.

Wat mijn rukgebeuren betreft, ik was gisteren even in Lagos (niet Nigeria hoor, anders was ik nu wel beroofd van al mijn spulletjes) maar gewoon de fatsoenlijke blanke variant in de Algarve, en toen zag ik allemaal Engelse meisjes, dronken, zo rood als kreeften, met lillend wit vlees dat uit de H&M-rommel droop, en toen, toen kon ik me dus niet inhouden en, enfin, ik hoefde eindelijk eens niet te rukken. Fijn he! En het waren er drie tegelijk, en ze deden het voor een shandy met drie rietjes! Volgende keer zal ik daar dan eens uitgebreid verslag van doen, je kent me! Vaya con dios, amigo!