Kelan Philip Cohran And The Hypnotic Brass Ensemble

03-07-2012 20:01

De acht mannen in The Hypnotic Brass Ensemble hebben de sterkste band die je in een band kunt wensen, een gezamenlijke vader. De inmiddels 85-jarige Kelan Philip Cohran heeft bij alle acht aan de wortels van hun bestaan gestaan en aan de wortels van hun muzikale opvoeding.  

Elke ochtend om zes uur werden de heren uit bed getrommeld, samen met de rest van de familie en werd er muziek gemaakt met vader. Een vader die in de jaren vijftig een rol speelde in Sun Ra, maar ook daarvoor al actief was in het diepe zuiden van het toen nog gesegregeerde Mississippi. Een vader die de muziekgeschiedenis van de jazz in zich draagt.

Maar de verlokkingen van de eigen tijd trekken en de acht heren luisteren des nachts (stiekem) naar NWA, Public Enemy; hiphop, de helden van hun generatie. De heren begonnen zelfs hun eigen rap-crew. Het koper bleef echter lonken en zo ontstond The Hypnotic Brass Ensemble, een gezelschap dat sinds de jaren negentig hiphop met jazz, brass en balkan mixt.

En nu dat ook – voor het eerst – met hun hoogbejaarde vader. Het muzikale cirkeltje rond en geenszins belegen, zoals je misschien bij een 85 jarige man zou verwachten. Avontuur met een grote A en Feest met de hoofdletter F.