Beatstad: Een geslaagd uitje voor vele bezoekers

09-07-2012 13:05

“Het laatste grote concert van Anouk.” Zo werd het jaarlijks terugkerende Beatstad Festival in Den Haag gepromoot. Afgelopen zaterdag stroomde het Malieveld dan ook vol met 50.000 bezoekers die de muzikale kunsten van Gers Pardoel, Alain Clark, Van Velzen, De jeugd van tegenwoordig en Anouk aanschouwden. Het Malieveld bleek echter niet meer dan een uitgedroogde zandvlakte bezaaid met oranje gesponsorde hoedjes. Sfeervolle aankleding van het terrein miste, maar de locatie – op een steenworp afstand van het centraal station – en de grote van het terrein waren dik in orde.

Er werd zuiver gezongen, contact met het publiek gemaakt en verschillende waves geïnitieerd, waarbij de oranje hoedjes de lucht invlogen. Mensen dansten en klapten gezellig mee, maar toen Anouk begon met optreden aan het einde van de avond, zat de sfeer er pas echt goed in, ondanks de regen. Want wat kan die vrouw zingen! Ze is een podiumbeest dat op eenzame hoogte staat, want naast dat ze het hele publiek meekreeg, is ze een perfectionist. Tijdens R U Kiddin’ Me floot ze haar band terug die volgens haar een fout had gemaakt welke door het publiek overigens bijna niet opgemerkt werd. Door haar optreden verbleekten de andere optredens enigszins.

De organisatie heeft wederom een goed festival neergezet. Er waren veel eettentjes en genoeg bars die lange rijen tegen gingen. Het enige minpuntjes was de sfeerloze locatie en de omvang van de toiletgelegenheid. Hierdoor kwam het voor dat de vrouwelijke bezoeker wel even in de rij moest staan om de geconsumeerde drank te lozen. Het was over het algemeen gezien een goed georganiseerd festival dat dankzij het anderhalf uur durende optreden van Anouk de boeken in zal gaan als zeer geslaagd uitje voor vele bezoekers.