Leven

Snoeiharde oorlog tussen studenten en woningcorporatie Zwolle

11-07-2012 14:45

FITTIE! In een studentenflat aan de Harm Smeengekade te Zwolle zijn studenten hbo-scholieren te paard gegaan om de Grote Dictator die woningstichting Delta Wonen heet te bestrijden. En dat gaat dus zo: woningstichting spijkert balkondeuren van woningen dicht, studenten breken deuren weer open. Woningstichting spijkert balkondeuren van woningen dicht, studenten breken deuren weer open. Woningstichting spijkert balkondeuren van woningen dicht, studenten breken deuren weer open. Nu is de woningstichting het telkens moeten herherherdichtspijkeren van de balkondeuren spuugzat en gaat aangifte doen van “vernieling”. Dat zal ze leren, die relknorren!

De studentenflat in kwestie in het immer pittoreske Zwolle staat ook wel bekend als “relflat“. Zowel de burgers in de buurt als bewoners van de flat zelf klagen al tijden over geluidsoverlast.

Ook wordt het laten regenen van winkelwagentjes en het gooien van glazen bier of knusse bankstellen van tig hoog zomaar als “overlast” betiteld.

Daarom heeft de woningstichting besloten de studenten huisarrest te geven zodat ze nooit meer op het balkon kunnen brallen. Ook niet als het hartje zomer is. Waar de studenten in kwestie het dan weer niet mee eens zijn.

Die vinden dat niet zij maar “anderen” de overlast hebben veroorzaakt. Maar natuurlijk, logisch. Het zou dan gaan om een groep Spaanse studenten die inmiddels weer is vertrokken.

Daar hebben ze wel een punt want iedereen die ooit bij Spaanse studenten in huis heeft gewoond weet hoe die kunnen huishouden. Laten we zeggen dat vooral Spaanse uitwisselingsstudenten (trouwens ook Spaanse krakers en toeristen) nou niet bepaald bekend staan om hun sociale gedrag, orde en netheid. Then again: iedereen die ooit bij hbo-scholieren in huis heeft gewoond weet hoe die kunnen huishouden.

Wie de echte schuldige ook is, voorlopig staan de studenten op voorsprong want je moet wel heel veel spijkers gebruiken wil je een deur zo dicht timmeren dat breekijzer en nijptang niet meer voldoende zijn.