Regenproof festivallen

20-07-2012 13:01

Het lijkt er op dat we buienradar eventjes kunnen laten voor wat het is. Het zonnetje schijnt en heel Nederland rukt uit in korte broek en t-shirts, op naar de festivals. Nu willen we de pret niet bederven maar zo plotseling als de zon kwam, zo plotseling kan hij natuurlijk ook weer weg zijn. Daarom geven wij je de ultieme oplossing voor onverwachts pleurisweer.

Ponchos! Ja, die lelleke, benauwde, plastic dingen die je vroeger aan moest van je moeder “omdat je anders kou zou vatten.” Geen zorgen, de tijden van unisex regenpakken met matchende zuidwesters zijn voorbij. Wij hebben de perfecte oplossing gevonden, zowel voor de grote, kleine als lege portemonnee.

Optie 1: De grote portemonnee
Voor hen die goed in de centen zitten heeft Burberry de oplossing. Het merk – bekend van de potloodventerjassen trenchcoats en de beige ruit – heeft een transparante regencape ontworpen. Hoewel de trenchcoat volgens menig vrouwenblad “ideaal is voor Hollands herfstweer”, is de jas zo lek als een mandje. Je designerjas verstoppen onder een grote plastic cape is natuurlijk geen optie. Nee, showen die hap! Transparant is het sleutelwoord.

De Burberry patent leather-trimmed cape kost €953.69, maar is nu voor slechts €190.73 te krijgen. Koopje toch? voor een stukje doorzichtig designplastic?

Optie 2: De kleine portemonnee
Voor hen die het iets minder breed hebben is er uiteraard ook een optie. Voorwaarde is wel dat je een beetje handig bent want dit is de doe het zelf versie. Wat Burberry kan, kan jij ook, zeker met deze uitleg. Beter goed gejat..

Optie 3: De lege portemonnee
Heb je nou echt je allerlaatste centen aan de festivaltickets uitgegeven dan is er nog een laatste optie. Ook hier moet je wel de handen uit de mouwen steken maar het resultaat mag er zijn: een unieke, groene (want gerecycled), megagoedkope regenjas met capuchon. Het enige wat je nodig hebt zijn wat plastic tassen, een schaar en tape. Burberry, eat your heart out.

Vind je dat alles nou teveel werk dan kan je natuurlijk ook nog gewoon voor de oude vertrouwde vuilniszak gaan. La Rookhuizen ging je al voor.