TU Delft ontwikkelt nieuwe bijspijkercursus

23-07-2012 11:00

Hoe maak je van een scholier een student en van een bachelor een master? Met Mumie (Mulitmedia Math Education). De Europese Unie heeft een bedrag van 350.000 euro toegekend aan de TU Delft en vier andere Europese partijen voor het opzetten van cursussen in dit “open-source and e-learning platform”. Die cursussen moeten gaan helpen bij een soepele overgang voor (buitenlands) bachelor-studenten die een master-opleiding willen doen aan de technische universiteit en scholieren die van het VWO naar het WO gaan. Het project zal zich vooral richten op de wiskunde-voorkennis voor ingenieurs opleidingen.


TU Delft werkt in dit project samen met TU Berlijn, KTH Stockholm, Aalto University Finland en het bedrijf Integral-learning. Via de website kunnen de studenten online deelnemen aan diagnostische toetsen en aanvullende opfriscursussen. Met de overbruggingscursussen kunnen de studenten zich beter voorbereiden op een (vervolg)studie in het buitenland.

Maar dat niet alleen. Men hoopt te voorkomen dat studenten voortijdig met hun studie stoppen omdat zij het benodigde wiskundige niveau niet halen of bij kunnen houden.

De cursussen worden tweetalig: Duits en Engels. De Europese Unie heeft de aanvraag van de TU Delft goedgekeurd met zeer hoge scores. Volgens de evaluatie van de EU zijn de uitkomsten van het project relevant en bruikbaar voor geheel Europa en kan het project helpen om beter te definiƫren wat de algemene basisvereisten zijn voor Master- en Bachelor-opleidingen aan de Europese Technische Universiteiten.