Help mijn man is stalker

26-07-2012 12:17

Waar je denkt dat de televisie draait om leuke programma’s is dat eigenlijk een omgekeerde wereld. De programma’s die jij zo leuk vindt op de televisie worden enkel gemaakt om de tijd tussen de reclame-blokken op te vullen. En om die tijd op te vullen worden programma’s bedacht als Help mijn man is klusser. Maar dit programma lijkt er één van het nieuwe tijdperk. Een programma om deelnemers van weer een andere programma aan te trekken. Help mijn man is klusser draait niet om het klussen, maar om het aanleveren deelnemers voor andere programma’s. Televisie 2.0.

John Williams
John Williams is de man die hiervoor verantwoordelijk is. Fantastische televisie waarin relaties kapot worden gemaakt. Let maar eens op hoe John vanaf het begin van het verhaal direct kant kiest voor de vrouw die het allemaal zo moeilijk heeft met haar (niet-)klussende man. Vrouwen die veelal zelf te beroerd zijn om een schroevendraaier op te pakken, maar wel zo gehaaid zijn om even een mes in de rug van haar man te drukken. Ik hoor John niets anders zeggen dan: “Dat pik je toch niet?”, “Dat is toch niet normaal?” en “Kom hier, dan krijg je even een knuffel.”

Stalking 2.0
Welke hopeloze vrouw wil er nou niet dat een brede gespierde BN’er achter haar staat, haar ‘volledig aanvoelt’ en haar eventjes goed vastpakt? Een helpende hand die je relatie even volledig uit elkaar trekt. Als mijn vrouw ooit besluit mij op nationale televisie op eenzelfde manier voor het blok te zetten, is ze binnen een dag verzekerd van het feit dat ze niet meer in een bouwval woont. Het probleem is dan wel dat je alles in je eentje moet financieren, en dat lukt niet. Je hebt hulp nodig, en wie staat er dan voor je deur? De knuffel-neger! En die haalt je emotionele gesteldheid nog even flink door de mangel. Weken lang wordt je ‘ nachts schreeuwend wakker waardoor je vervolgens bonje hebt met de buren. Drie keer raden wie dat op komt lossen. Uiteraard vergezeld met huil-kanon Natasja Froger waarmee je gelijk het volgende probleem hebt gecreëerd, want Natasja Froger is uiteraard aan het rekruteren voor haar scheidings-programma. Het kost wat moeite om ze allemaal weer je leven uit te bonjouren, maar dan heb je wel alles op de rit. Je financiën, je huis, je burenruzie en je scheiding.

Net voordat @BasMatthee zijn verhaal naar DeJaap wilde sturen ging de deurbel. “John Williams!? Wat moet je nu weer!?”. John tovert een bosje bloemen van achter zijn rug en zegt met een brede grijs: “Het spijt me!”

CC-Foto: Takkk