Mode: als één schaap over de dam is

07-08-2012 11:52

Iedereen kan het zich wel heugen, je zit, staat of ligt ergens en er komt een dame voorbij lopen waarvan je denkt: het zal vast een aardige meid zijn, maar what the fuck heeft ze aan?! Hoogstwaarschijnlijk heeft deze dame dan iets aan dat ‘in de mode’ is. Niemand weet daadwerkelijk wie de mode dicteert. Er bestaat echter wel een vermoeden dat dit wordt gedaan door de grote merken zoals Gucci, Versace en Dior. Mode is best leuk en kan gewoon gevolgd worden, maar een aantal mensen moet dit niet doen. Er moet namelijk nog steeds goed gekeken worden naar wat bij je figuur en teint past. Vrouwen met maat 40 of groter spannen de kroon in het aantrekken van de verkeerde kleding, want als er één schaap over de dam is…

Klakkeloos de mode volgen
Veel kleding wordt ontworpen met het idee dat slanke modelachtige vrouwen dit gaan dragen. Het merendeel van de vrouwelijke bevolking heeft echter maat 40 of meer en voor hen is het dan ook beter om niet klakkeloos de mode te volgen. Dit geldt eveneens voor kleuren. Momenteel zie je veel beige en taupe, kleuren waar maar weinig mensen mee wegkomen die een wat donkerdere huid hebben. Vrouwen met een grotere maat en blanke huid hebben vaak een verkeerd beeld van kleding en mode, want het feit dat iets in de mode is en in 50 verschillende winkels te koop is, hoeft nog niet te betekenen dat dit daadwerkelijk mooi is en goed staat.

We heten niet allemaal Doutzen Kroes
Een goed voorbeeld van falende mode bij vollere vrouwen is de chino broek. De chino broek zal ongetwijfeld lekker zitten en is ook nog eens heel praktisch, maar doordat de broek steekzakken heeft lijken heupen nog breder. Voor A-lijn jurkjes geldt hetzelfde, niet elk figuur komt hier goed in uit. Deze jurkjes zijn alleen mooi bij vrouwen met maat 38 of kleiner. Koop daarom juist kleding dat jouw figuur goed doet en loop niet als een mak lammetje achter de massa aan. Er is niets mis met brede heupen – we heten natuurlijk niet allemaal Doutzen Kroes – maar accentueer dan juist je taille. Koop een mooie kokerrok of een jurkje dat vanaf je middel wijd uitloopt. Kies als je een lichte huid hebt voor mooie diepe kleuren zoals donkerrood of groen. Kijk dus niet te veel naar wat er in elke winkel hangt of wat je vriendinnen dragen, maar kijk naar kleding die jouw figuur en teint flatteren.

Verstop je lichaam niet in aseksuele kledingstukken
Het vrouwelijk lichaam is heel erg mooi, dus verstop het niet in kleding die jouw figuur niet ten goede komt. Laat je vormen goed uitkomen in passende kleding dan voel je jezelf ook een stuk sexier. Want laten we eerlijk wezen: de chino broek is naast de witte legging een verschrikkelijk aseksueel kledingstuk dat eigenlijk op de brandstapel behoort.

CC-Foto: UNIFORM Studio