Weekend Wrap-Up: Week 32

13-08-2012 09:00

Elke maandagochtend een overzicht van wat er dit weekend is gebeurd op sportgebied. Met een enorme focus op Nederland. Waarom? Nou ja, omdat er .nl in onze URL staat. Deze keer het zwarte gat. Zucht… Steun… Het is afgelopen, voorbij. De zomer.

De sportzomer der sportzomers. Nu vier jaar wachten. Na weken topsport nu het zwarte gat. Kilometers diep en pikzwart. Een zomer vol ups en downs. Als Nederlanders moesten we wachten tot de Spelen voor er iets te juichen was. We wenden er net aan. En nu is het voorbij…

We gaan gewoon door
Nee, wacht. Dat is geen topsportinstelling. Focussen op de volgende topwedstrijd. En die is morgen al. De Classica San Sebastian. Een echte World Tour wedstrijd. Over de Jaizkibel, door het Baskenland. (Had u trouwens meegekregen dat Lars Boom, onze Lars Boom zondag de Eneco Tour won?)

Over een weekje begint de Vuelta, waar Alberto Contador na zijn dopingschorsing wil laten zien dat hij nog steeds de koning van het wielrennen is. Een weekje daarna de Paralympics. Komt er weer een all-Dutch final bij het rolstoeltennis voor vrouwen?

De voetbalcompetitie begon dit weekend, de Europese toernooien zijn al bezig. Louis van Gaal coacht woensdag zijn eerste wedstrijd, tegen België. Ergens in oktober of november begint het schaatsen vast al. Een preolympisch jaar, dus gezeur of limieten en aanwijsplekken. Nu al zin in.

Dus nee, geen zwart gat. Sport is er 24/7, 365 dagen per jaar. Oké, vanaf nu vallen we als Oranjelegioen uit elkaar, we zijn weer voor Ajax, Feyenoord, PSV of Fortuna Sittard. Voor Rabobank of Vacansoleil. Voor TVM of de Liga Ladies. Vijandigheid na al die weken eenheid. Ook weer eens verfrissend. Want wat is er leuker dan de maandag op kantoor nadat jouw team heeft gewonnen van het team van je meest gehate collega?