WarRoom

Karl Rove valt kanker-spotje aan met kanker-spotje

15-08-2012 14:22

Karl Rove’s American Crossroads heeft een ‘kanker’-spotje gemaakt over het ‘kanker-spotje’ van de pro-Obama Super PAC Priorities USA. Centraal staat de smerige tactiek van de suggestie dat Mitt Romney verantwoordelijk zou zijn voor de dood van de vrouw van een staalwerker, maar ook de leugenachtigheid van de Obama-campagne die verklaarde niets te weten van het verhaal van Joe Soptic die zijn baan en zijn zorgverzekering verloren zou hebben door Romneys Bain Capital. Vooral deputy campaign manager Stephanie Cutter moet het ontgelden. Haar gezicht komt VOL in beeld als ze duidelijk even moet slikken tijdens haar ‘wir haben es nicht gewusst’ riedeltje. Terwijl ze de arme weduwnaar zelf ook nog in een officiële Obama campagne conference call heeft gebruikt, en er ook officiële spotjes zijn waarin hij figureert. Dat de Obama-campagne hun werkzaamheden coördineert met de Super PAC – wat illegaal zou zijn- is niet bewezen, maar het verhaal dat gebruikt wordt kenden ze wel degelijk.

Wel beetje hypocriet van Team Rove dat ze Team Obama verwijten de dood van een vrouw door kanker te gebruiken voor politiek gewin, en nu feitelijk hetzelfde doet. Het American Crossroads spotje krijgt schaamteloos de titel ‘Cancer’ en als klap op de vuurpijl is er aan het eind voor extra dramatisch effect ook nog een geluidsfragment in gemonteerd van president Nixon’s Watergate White House recordings: “We have a cancer within – close to the presidency, that’s growing”.

Station Error
Het originele ‘kanker-spotje’ van Priorities USA is deze week voor het eerst de buis op gegaan gegaan in de battleground state Ohio. Dat was niet de bedoeling, verklaart de Super PAC nu. Er zou sprake zijn van een station error’. Het controversiële spotje dat door diverse fact-checkers uiteen is gereten verscheen vorige week online en was al naar tv-stations in diverse swing states gestuurd. Mitt Romney had eerder al president Obama opgeroepen om afstand te nemen van het spotje.

http://www.youtube.com/watch?v=Nj70XqOxptU&feature=plcp

Of het kanker-spotje van Priorities USA alsnog officieel op tv te zien zal zijn wilde een woordvoerder niet zeggen. Eerder verscheen al wel het spotje ‘Stage’ op tv na drie weken alleen online te zijn geweest. In dat spotje beweert een man dat Mitt Romney hem zijn eigen doodskist liet bouwen. Ook niet mals.

http://www.youtube.com/watch?v=oLo0Jwj03JU&feature=player_embedded