ThePostOnline

Buzzpeil Sociale Media Opiniepeiling: PvdA en PVV zijn aansluiting definitief kwijt

20-08-2012 10:07


Nadat Roemer deze week met zijn uitspraken in het FD in het nieuws is geweest zakt de SP in de Buzzpeil social media opiniepeiling van deze week 2 zetels naar 34 zetels. De VVD groeit 1 zetel en kom op 31 zetels. Hiermee lijkt de strijd om welke partij de grootste wordt op 12 september nog onbeslist.

PvdA en PVV zijn aansluiting definitief kwijt
De peiling van deze week laat zien dat de PvdA weer een zetel verliest en uitkomt op 19 zetels. De PVV verliest deze week twee zetels en komt uit op 17 zetels. De PvdA en PVV zijn de aansluiting met de twee grootste partijen kwijt.

CDA klimt uit dal
Het CDA schommelde al enige tijd rond de 12 zetels maar groeit in deze week naar 14 zetels. D66 groeit met 1 zetel naar 16 zetels en kan groter worden dan de PvdA.

Kleinere partijen stabiel
De aanhang van de kleinere partijen is al enige tijd stabiel. GroenLinks staat op 6, de ChristenUnie op 7, de Partij voor de Dieren op 4 en de SGP op 2 zetels.

Wekelijkse opiniepeiling op basis van social media
Door te luisteren naar wat er op internet ‘gezegd’ wordt over politieke partijen genereert Buzzpeil wekelijks een opiniepeiling. Buzzpeil bevraagt geen mensen, zoals andere opiniepeilers dat doen.

Over Buzzpeil
Buzzpeil is een volledig onafhankelijk initiatief van Bureau Spraakwater. Bureau Spraakwater richt zich op het versterken van het publieke debat. Dit gebeurt door het geven van trainingen debatteren, het organiseren van debatten en het verzorgen van debatworkshops.

Download hier de Excelsheet met alle data.