Top 10 meest debiele dooddoeners van vrouwen

20-08-2012 15:57


1 ‘Je bent meer een broer voor me’

Dooddoener aller dooddoeners. Na weken daten, flirten, dubbelzinnig whatsappen, elkaar voorzichtig aanraken en net iets teveel in de mondhoek kussen bij het elkaar begroeten komt de “je bent meer een broer voor me” afwijzing. Dodelijker kan het niet. Snoeiharde zielsgenocide met stokken speren en kromzwaarden. Alles kan een man zijn, alles, behalve “meer een broer” voor de vrouw die hij begeert. Rijen mannen zijn tot zelfmoord gedreven nadat ze hoorden dat ze meer een broer waren. Inrichtingen zitten stampvol getraumatiseerde mannen die via de “meer een broer voor me” methode zijn afgewezen. De hel is de man die meer een broer is.
Meid, luister: mannen hebben al een zus! Mannen willen geen broer-zus relatie met vrouwen. Nooit.
Tip om de “broer” in kwestie echt kapot te maken, bij wijze van genadeschot: hem uitnodigen bij je in bed “maar er gaat niets gebeuren hoor”.

2 ‘Je mag niets verwachten’
Nee stel je voor. Straks blijkt dat je een man leuk en lekker vindt. Dat moeten we beslist niet hebben hoor. Zoiets moet je natuurlijk ruim van te voren al uitsluiten. Hoe minder risico’s, hoe beter. Met mannen weet je maar nooit namelijk. Dat zijn allemaal aalgladde mooipraters met maar één doel, en dat gaat dus mooi niet gebeuren, een beetje een man z’n zin geven. Dan nog liever de rest van je leven droogstaan. Hell, wat er ook gebeurt als je de man maar niet zijn zin geeft. Daar draait het om in het leven.
Wel een beetje sneu, iemand dwingen niks te mogen verwachten. Bepalen mensen niet gewoon liever zelf wat ze wel en niet mogen verwachten?
Maargoed, vrouwen die voor de date al uitspreken dat “je niks mag verwachten” kun je sowieso maar het beste mijden als de pest. Een date waarin je niks kunt verwachten is net zo spannend als een film waarvan je het plot al kent. Het leven zit vol verwachtingen en onverwachte gebeurtenissen, face it. Dat is exact wat het leven leuk maakt en waarom daten zo spannend is: verwachtingen.
Zure muts. CDA-stemmend broekpak. Angsthazige Libelle-lezeres. Draag je soms ook een helm op de fiets en plan je alle boodschappen een week vooruit, of wat?

3 ‘Ik heb principieel geen seks na de eerste date’
Logisch. Het is algemeen bekend dat ziektes als kanker, aids, ebola en multiple sclerose worden veroorzaakt door vrouwen die seks hebben na de eerste date. Levensgevaarlijk! Begin er niet aan! Je moet je leven natuurlijk ook zo moeilijk en barstensvol blokkerende normen en waarden mogelijk houden, dat leeft wel zo lekker vrij en ongecompliceerd nietwaar. Maar nu even wat moeilijks, een stukje logica en rationaliteit: waarom kan seks wel na een tweede/derde/vierde date en niet na een eerste? Verandert dat iets aan de seks? Maakt het überhaupt uit qua genot wanneer je precies seks hebt?
Als je op rationele gronden (is moeilijk natuurlijk, maar toch) geen antwoord kunt geven op deze vragen zou dat heel misschien kunnen betekenen dat al die achterlijke principes geen enkele functie hebben. Echt niet. Dat je het “zo voelt” en dat “alle vriendinnen op het Viva-forum dat ook vinden” maakt het nog niet waar en logischerwijs houdbaar.

4 ‘Ik heb een weddenschap lopen dat ik drie weken geen seks heb’

Geinig: dus je wilt drie weken geen seks puur en alleen om jezelf op ouderwets calvinistische wijze het gevoel te geven dat je in staat bent tot zelfbeheersing en de daarbij behorende gedachte dat je jezelf via ascetische wijze naar een hoger zielsniveau kunt brengen, ook al weet je dat zulks niet bestaat en volstrekt zinloos is, maar je durft dat niet te zeggen? Inderdaad, dan verschuil je je het beste achter zoiets doorzichtigs als “een weddenschap”. Mocht de man dan om uitleg vragen (rationele bruut dat ‘t is) kun je gewoon zeggen: “Ja maar ik kan er heel veel geld/goederen mee winnen!”.
Yeah right. Alsof niet iedereen snapt dat het onthouden van seks (dus genot) een diep in de psyche verankerde wijze is van controledwang, een eeuwige onwinbare strijd om zelfoverwinning door spartaans nodeloos afzien.
Meisje toch! Er is werkelijk geen enkele reden weken geen seks te hebben! Seks is niet schadelijk, het is lekker en in tegenstelling tot wat die barbaarse Nederlandse kille bescheten joods-christelijke koudbloedige temperamentloze vrouw nog altijd denkt is er écht niks mis met genot.
Onthouding vindt je overigens ook in de vorm van vasten (het onthouden van voedsel) vegetarisme (het onthouden van vlees dat waardevolle voedingsstoffen voor het lichaam bevat) of veganisme (het nodeloos onthouden van substantiële voedingsmiddelen) en het gaat allemaal om het overwinnen van een zelfverkozen lijden. Heiligen en monniken deden zulks duizenden jaren geleden al. Uiteraard wil je wel graag dat iedereen dit weet: de gedachte dat je “hebt afgezien” met je vriendinnen delen zorgt natuurlijk voor veel likes op facebook en dito complimenten. Bovendien kan het je de schijn van van een deugdzaam en betrokken diepzinnig mens opleveren. Zeker in het competitieloze Nederland waar zoiets geretardeerds als “afzien van seks” ook al een prestatie is.

5 ‘Ik wilde echt niets anders dan nog een kopje thee drinken bij mij thuis om kwart over vier ‘s nachts’

Maar natuurlijk. Thee drinken midden in de nacht is ook heel normaal, zeker in jouw huis. Zó gek dat de man die jij mee naar binnen vraagt je alsnog probeert te verleiden! Je verwachtte het niet he!
Terwijl het toch geen moeite is om gewoon te accepteren dat mannen altijd uiteindelijk met je willen neuken. Doe je niks aan. En tenzij je duidelijk maakt dat je dat niet wilt moet je die man niet een worst voorhouden om vervolgens met een heel rare uitdrukking op je gezicht niet te snappen dat die leuke soort van broer van je toch aan je tieten zit als je hem na het theedrinken in je bed uitnodigt op voorwaarde dat hij niet aan je zit. Kun je net zo goed de deur van het leeuwenhok in Artis open zetten en vervolgens heel gek gaan staan kijken als de leeuwen even later op de Dam toeristen aan stukken scheuren. Die kooien en hekken zijn er niet voor niets hoor.

6 ‘Ik dacht dat mijn signalen duidelijk genoeg waren’
Sinds het ontstaan van de homo sapiens zijn we als mens vrij goed geworden in iets dat ‘communiceren’ heet. Bijvoorbeeld dankzij onze verbale capaciteiten en de vorming van complexe taal. Als je wilt dat die jongen zijn laatste trein haalt en gewoon uit je huis oprot, moet je zeggen dat je dat wilt. Ineens koffiekopjes gaan staan afwassen of uitgebreid op NS.nl gaan kijken terwijl de man in kwestie nog gewoon op je bank zit te denken dat je hem wilt, gaat echt niet werken.
Signalen werken alleen als je ze via een versterker omzet in iets hoorbaars. En signalen werken averechts als je zonder de ontvangst te checken de verkeerde signalen uitzendt. Een beetje man interpreteert negatieve signalen alleen als positieve signalen die aangeven dat je graag seks wilt. Cognitieve dissonantie heet dat. Gewoon lomp zeggen waar het op staat maakt aan alle illusies een einde en dat voorkomt veel vervelende situaties.

7 ‘Ik kan alleen seks hebben met iemand waar ik verliefd op ben’

Gelul. Seks is een middel tot ofwel het verspreiden van dna ofwel tot het produceren van nageslacht. Het genot wat daar bij hoort werkt autonoom, onafhankelijk van chemische signalen en hormonen van de “verliefdheid” die we dankzij een teveel aan romantici zijn gaan beschouwen als iets onzegbaars heiligs en onoverwinnelijk.
Als je geil bent, kun je seks hebben. Als iemand lekker en leuk is, is er geen reden dat niet te doen. Jezelf genot ontzeggen onder het motto: “Ik moet eerst verliefd zijn” is net zo lachwekkend als een weddenschap afsluiten om een maand geen seks te hebben. Verschoven neuroses en een verdichte hysterie, meer is het niet. Stop dus met excuses verzinnen en geniet er van.

8 ‘Ik wil liever geen slet zijn’
Een slet is iemand die een promiscue leven leidt. Een promiscue leven is een genotsvol leven waarin bevrediging centraal staat. Wat is daar mis mee?
Het wordt tijd dat vrouwen eens gaan beseffen dat ze net zo veel recht hebben op genot en veelneukerij als mannen dat hebben. Geen slet te mogen zijn, met de daarbij voor vrouwen zo kenmerkende extreem hatelijke peerpressure vanuit de “vriendinnengroep”, is een achterhaald relikwie uit reeds lang vervlogen tijden. Te willen neuken met zoveel mogelijk partners is een terechte wens waaraan je zonder schade of schande gehoor kunt geven. Dat het woord slet nogal altijd zoveel schaamte en achterdocht opwekt, zegt meer iets over de hopeloos ouderwetse cultuur waarin we leven dan over jou.
Bovendien: mannen zijn gek op sletten. Net als vrouwen die makkelijk zijn, ook zo’n issue waarover je je beter in het geheel niet kunt opwinden. Wees blij, gemak dient de mens.

9 ‘Ik ben verliefd op een ander, dat is een gevoel waaraan ik gehoor moet geven’
Welja! Je bent 14 jaar samen met “de enige ware” en uit het niets word je verliefd op een collega. En ja, dan moet je beslist gaan samenleven met die collega, want die 14 jaar met de ander doen er ineens niet meer toe. Net samen een nieuw huis gekocht, kinderen, toekomstplannen, het kan allemaal zo overboord. Want verliefd zijn is een gevoel, en dat kun je toch allemaal niet uitleggen, dus hoef je lekker geen verantwoording af te leggen voor de schade die je aanbrengt aan degene waar je zoveel mee hebt beleefd en die je zoveel hebt beloofd. Wat kan jou het ook schelen: jij bent verliefd, laat de rest maar lekker creperen. Verliefd zijn is namelijk “iets magisch” en “te sterk”. Treurigheid.
Wat dacht je er van om het gewoon eens proberen uit te leggen en je hardvochtige egoïsme niet te bedekken met pathetisch gedram dat vrouwen elkaar nu alweer duizenden jaren nazeggen? Aan een ander kunnen denken, ook als jij met je hoofd ergens anders zit, dat is pas een gevoel dat je niet kunt uitleggen. En het enige gevoel dat je niet hoeft uit te leggen. Verantwoordelijkheid naar de ander toe nemen is evengoed een plicht voor de vrouw als voor de man.

10 ‘We kunnen toch gewoon vrienden zijn?’

Nee dat kan niet. Mannen en vrouwen kunnen geen vrienden zijn, tenzij de man homoseksueel is uiteraard. Mannen willen hoe dan ook seks met je, ook als ze hardnekkig doen van niet. Daarom zijn ze ook “platonische vrienden”: ze rekenen er op je uiteindelijk toch het bed in te krijgen. Uiteindelijk gaat vriendschap tussen man en vrouw hoe dan ook mis.
Mannen die je hebt gedumpt, bijvoorbeeld omdat je verliefd bent geworden op een ander waar je zelf dus helemaal niks aan kunt doen, willen al helemaal geen vrienden met je zijn. Die haten je. Die willen hooguit troostseks, dat wel, geen vriendschap. Vraag er dan ook niet om.
Vriendschap is een illusie. Vriendschap met vrouwen is slechts een geaccepteerde methode om aan te sturen op seks.
Het leven is kil en wreed, stel dus geen domme vragen waar je zelf ook al het antwoord op weet.