Weekend Wrap-Up: Week 33

20-08-2012 09:00

Elke maandagochtend een overzicht van wat er dit weekend is gebeurd op sportgebied. Met een enorme focus op Nederland. Waarom? Nou ja, omdat er .nl in onze URL staat. Deze keer wielrennen, mannen, maar vooral vrouwen.

Alleseter Marianne
Het begint eentonig te worden. Alweer een stukje over een overwinning van Marianne Vos. Lastig, want wat is er nog niet over haar gezegd. Iedereen weet dat ze uit Babyloniënbroek komt en tegenwoordig in Meeuwen woont. Dat ze excelleert in het veldrijden, dat ze als ze wil top is op de baan en dat ze een hele indrukwekkende lijst prijzen op de weg bij elkaar heeft gereden.

Daar kwam er dit weekend nog eentje bij. Vos pakte het eindklassement in de Wereldbeker. In de Zweedse plaats Vargarda liet ze de overwinning aan een ploeggenote, Iris Slappendel, maar stelde ze met een derde plek wel de eindoverwinning op haar naam. En fijn voor het vijandgevoel, ze klopten allebei een Duitse. Vos is een winnaar en een allrounder. Een goede sprinter, klimmer en af en tijdrijder (op de Olympische tijdritwedstrijd na dan). Een wielrenster van Merckxiaanse proporties.

Aanvalluh!
Ook de mannen zijn na de Spelen weer bezig. De Vuelta beleefde zijn openingsweekend. Spanje is het enige land dat het ploegenklassement belangrijk vind, dus begon de Vuelta met een ploegentijdrit. Rabo werd gedeeld tweede (of derde). Tien seconden achter Mobistar, de ploeg van Valverde. Een andere ploeg die tweede werd (Quick Step) heeft Nederlander Niki Terpstra in de gelederen. Die probeerde de tien seconden goed te maken in de eerste etappe maar dat lukte niet. Maar leuk geprobeerd. Laat het een teken zijn voor de andere Nederlanders. Jullie staan met z’n vijven op tien seconden. Aanvallen, aanvallen en aanvallen. Breng ons de rode trui!

CC-foto: Wielerpro.nl