ThePostOnline

Video: DeJaap interviewt SP-lijsttrekker Emile Roemer

23-08-2012 13:00

DeJaap was op bezoek in Den Haag en interviewde SP-lijsttrekker Emile Roemer in zijn werkkamer in de Tweede Kamer. Inclusief een samenvatting in hapklare quotes voor de internetgrazers met de concentratiespanne van een goudvis.

 

” De SP waakt voor overkill in de grote debatten. We hebben als uitgangspunt genomen: we doen precies dezelfde debatten als de vorige keer, en dat zijn er nog altijd acht. En dat is ook een debat van de NOS. “

“Dat hele circus over Boxmeer: toen de eerste de beste journalist onderzoek deed moest hij gelijk zeggen: “Het is allemaal flauwekul”. Maar ondertussen hebben ze me wel vreselijk zwart proberen te maken.
We stonden in Boxmeer niet onder curatele, maar we moesten wel financieel puin ruimen. We stonden onder financieel toezicht, dat is iets anders dan onder curatele. “

Wat de ‘drieprocentsmaatregel’ betreft: ik wil die strijd graag aangaan. Ik ga niet zomaar tekenen bij het kruisje. Het gaat om de inhoud niet om het regeltje. Dat gaat misschien een gevecht worden maar daar loop ik niet voor weg. Als men regeltjes belangrijker vindt dan mensen dan ga ik daar dwars voor liggen. Of het nou nodig is of niet.

De Eurofielen hebben ervoor gezorgd dat mensen en landen tegen elkaar op zijn gezet en dat de Europese integratie op grote achterstand is komen te staan.

Nederland uit de Euro stappen? Dat zie ik totaal niet zitten. Dat gaat ons klauwen met geld kosten.

Ik ken geen breekpunten, alleen maakpunten.

We hebben nog nooit kans op regeringsdeelname gehad. Ook in 2006 zeker niet. We hadden toen geen schijn van kans.