De tragiek van de korte broek – 7 tips

27-08-2012 11:20

Mannen zien vrouwen het liefst in een jurkje of korte rok. Dat is elegant en sexy, aldus veel mannen. Alleen wordt deze wens door vrouwen vaak niet ingewilligd, zij dragen namelijk een korte broek wanneer het weer in Nederland  dit toe laat. Zoals te lezen was in een blog van Sjoerd van Hoorn  vorige week, hebben mannen een hekel aan de korte broek. Dat is zeer begrijpelijk aangezien teveel vrouwen verschrikkelijke korte broeken dragen die pijnlijk zijn voor het oog. Als je dan toch een korte broek moet dragen als vrouw volgen hier een aantal tips, zodat de ogen van de mannen – en vrouwen – niet acuut uit hun kassen vallen wanneer jij voorbij komt.

1. Een korte broek heet een korte broek omdat hij kort moet zijn. Dat betekent dat de broek minimaal 5 centimeter of meer boven de knie moet eindigen. Anders heeft een korte broek geen nut.

2.  Een korte broek moet ook weer niet te kort zijn. Je werkt niet op de wallen dus je kont hoort in je broek te zitten en er niet buiten te hangen.

3.  Momenteel zie je veel korte broeken met een hoge taille. Dit is heel leuk als je maat niet groter is dan 36. Heb je maat 38 of groter: gewoon niet doen, want je kont wordt gigantisch.

4. Een korte broek mag nooit zakken aan de zijkant hebben. Het zal – wanneer je gaat vissen – ongetwijfeld heel handig zijn, maar dat ga je niet dus laat die broeken in het rek hangen.

5. Stylist Fred van Leers zegt het vaker: het feit dat je in een kledingstuk past, betekent niet dat het je maat is. Dit geldt ook voor korte broeken. Niets in verschrikkelijker dan een te klein broekje dat aan de binnenkant van je benen omhoog kruipt richting je kruis. Koop gewoon een maatje groter, want liever een te losse korte broek dan een te kleine korte broek.

6. Wanneer het je gelukt is een goede korte broek te kopen, draag er een t-shirt op die enigszins je schouders bedekt. Een bandeautop is prima voor op de camping, maar niet voor naar de stad. Een korte broek is al niet heel chique, maar met een erg bloot shirt erop wordt het al snel te camping en zou een WC-rol onder je arm niet misstaan.

7. Een korte broek is bedoeld voor de zomer wanneer het warm is. Het is dus niet de bedoeling dat je de korte broek met een panty of legging in de herfst en winter draagt.

Succes!

CC-Foto: Poulsen, Harry