Boer zoekt Vrouw: Yvon de liefdesdeskundige

03-09-2012 09:55

Nederland zat weer massaal voor de buis gisteren. Het was zo ver… welke verlegen boeren met hun tomeloze onhandige opmerkingen gaan de komende weken een uur zendtijd van de KRO in beslag nemen? Spanning, want welke boeren zullen voldoende brieven gekregen hebben om door te gaan naar de volgende ronde? Van welke boeren mogen we binnenkort meer onhandigheid aanschouwen in de jacht naar ware liefde? Voor mij was het bovenal een vraag, klopte mijn voorspelling? Boer Zoekt Vrouw is weer begonnen, dus dat wordt weer heel wat weken smullen.

De boer van mijn dromen
Ik vraag het me altijd af, wat is het toch dat al die vrouwen en mannen zo massaal in actie doet komen? Kijkend naar die sprakeloze boeren die nog nooit het vrouwelijk schoon hebben aangeraakt. Boerinnen die nog bij hun ouders wonen en niet van plan zijn om te vertrekken. Kortom, mannen en een vrouw die wellicht niet voor niks nog vrijgezel zijn omdat ze het ‘eng’ vinden met het andere geslacht te praten. Hoe komt het dan toch dat er dan mensen zijn die een blik op zo’n boer werpen en denken ‘dat is de man of vrouw van mijn dromen’.

Komt het dan door dat zij dromen van een romantisch leven op het platteland? Wat mij betreft een onrealistisch beeld, tenzij je wonen in de koeienstank en baggeren door de stront romantisch vindt. Of is het soms dat deze briefschrijvers over de rug van deze boeren hun minute of fame proberen te grijpen? Hoe dan ook, ook dit jaar heeft wederom iedere boer brieven ontvangen van smachtende kijkers. Een klein verschil tussen de boeren is er wel. Waar de ene boer 3 brieven ontving, kreeg een ander er 1109 voor zijn kiezen. Maar wat maakt het uit? De jacht naar liefde kan beginnen!

Plaatsvervangende schaamte
En dit betekent dat we de komende weken vijf boeren kunnen volgen onder leiding van liefdesdeskundige Yvon Jaspers. Want dat zij deskundig is, bleek gister maar weer al te goed. Boer Doede werd voor het blok gezet en moest voor de camera, voor het eerst van zijn leven, een echte vrouw bellen om een afspraakje te maken. Hoewel hij geen woord kon uitbrengen en hakkend en stotterend maar weer ophing op verzoek van Yvon, vond hij het zelf hartstikke goed gaan. Heel goed Yvon, geef die boeren maar een beetje zelfvertrouwen! Het was niet om aan te zien namelijk.

En ook de veeleisende Aad wist Yvon te temperen. Aad heeft namelijk het uiterlijk van een zestigjarige. Aangezien hij 48 blijkt te zijn wil hij graag een jonge vrouw en dus bleken al zijn briefschrijfsters te oud! Gelukkig wist Yvon hem perfect op zijn vingers te tikken en hem heel duidelijk te maken dat hij zelf ook niet zo jong meer oogt, en daarnaast ook al zijn gehele 48 jaar vrijgezel is, en dus maar genoegen moest nemen met ‘de omaatjes’ die hem hadden geschreven. Een stukje pedagogisch verantwoorde TV.

Vijf boeren
Van Doede hebben we afscheid moeten nemen, maar veeleisende Aad mogen we gaan volgen de komende weken in zijn lijdensweg opzoek naar een omaatje. Zoals voorspeld mogen de getraumatiseerde weduwnaar-boeren ook door naar de volgende ronde. Drama sells uiteraard. De Homo-boer en Henrieke de derde gaan ook tot de boeren-soap behoren. Daarmee zal Nederland de komende weken weer bekoord moeten worden. Het zal weer een seizoen worden met veel plaatsvervangende schaamte, buikpijn van het lachen en wellicht een beetje onbeholpen romantiek. Lang leve Boer Zoekt Vrouw.