ThePostOnline

Buzzpeil Sociale Media Opiniepeiling: Enorme sprong PvdA ten koste van SP

03-09-2012 10:09

Na de debatten van afgelopen week stijgt de PvdA met maar liefst 5 zetels naar 25 zetels. Het lijkt erop dat deze zetels bij de SP vandaan komen, deze partij krimpt met 4 zetels naar 28. Het is duidelijk dat de Roemer te vroeg gepiekt heeft, maar komt de opmars van Samson nog op tijd?

Rest van partijen stabiel
De peiling van deze week laat verder zien dat de debatten en alle aandacht in de media voor de andere partijen weinig uitmaakt. De VVD staat stabiel op 32 zetels, de PVV op 16, het CDA op 15, D66 op 16, Groenlinks op 5 en de Partij voor de Dieren op 4 zetels. Alleen de ChristenUnie zakt 1 zetel en komt op 6 zetels uit.

Wekelijkse opiniepeiling op basis van social media
Door te luisteren naar wat er op internet ‘gezegd’ wordt over politieke partijen genereert Buzzpeil wekelijks een opiniepeiling. Buzzpeil bevraagt geen mensen, zoals andere opiniepeilers dat doen.

Over Buzzpeil
Buzzpeil is een volledig onafhankelijk initiatief van Bureau Spraakwater. Bureau Spraakwater richt zich op het versterken van het publieke debat. Dit gebeurt door het geven van trainingen debatteren, het organiseren van debatten en het verzorgen van debatworkshops.

Een volledig overzicht van de data kun je hier downloaden.