ThePostOnline

Buzzpeil Sociale Media Opiniepeiling: PvdA blijft stijgen ten koste van SP

06-09-2012 09:53

Na de enorme aandacht op de social media tijdens het Carredebat van dinsdagavond heeft Buzzpeil besloten een extra peiling uit te brengen. In deze peiling stijgt de PvdA wederom, nu met 2 zetels naar 27 zetels. De SP verliest fors, deze partij krimpt met 4 zetels naar 24. Een kleine week voor de verkiezingen staat de PvdA nog 5 zetels achter op de VVD.

Kleine verschillen
De extra peiling laat verder zien dat de debatten weinig invloed hebben op andere partijen. De VVD klimt een zetel naar 33 zetels, het CDA klimt naar 16, D66 klimt naar 17, Groenlinks zakt naar 4, de ChristenUnie stijgt naar 7 en de Partij voor de Dieren blijft op 4 zetels. De PVV is stabiel op 16 zetels.

Wekelijkse opiniepeiling op basis van social media
Door te luisteren naar wat er op internet ‘gezegd’ wordt over politieke partijen genereert Buzzpeil wekelijks een opiniepeiling. Buzzpeil bevraagt geen mensen, zoals andere opiniepeilers dat doen.

Over Buzzpeil
Buzzpeil is een volledig onafhankelijk initiatief van Bureau Spraakwater. Bureau Spraakwater richt zich op het versterken van het publieke debat. Dit gebeurt door het geven van trainingen debatteren, het organiseren van debatten en het verzorgen van debatworkshops.

Een overzicht van de data vindt u hier.