ThePostOnline

Buzzpeil Social Media Opiniepeiling: PvdA een zetel voor op VVD

11-09-2012 14:39

Met nog maar een dag voor de verkiezingen stijgt de PvdA naar 34 zetels, terwijl de VVD stabiel blijft op 33, hiermee is de kans dat de PvdA de verkiezingen wint groter dan ooit.

Kleine verschillen
De peiling laat verder zien dat de rest van de partijen in de eindfase van deze verkiezingsstrijd weinig verandering laten zien. Het CDA blijft op 14, D66 schommelt rond de 15 zetels en GroenLinks komt uit op 4. De ChristenUnie zakt naar 5 en de Partij voor de Dieren zal waarschijnlijk uitkomen op 3 zetels. De PVV groeit in de laatste peiling naar 17 zetels.

Vanavond laatste peiling
Buzzpeil brengt vanavond laat nog een allerlaatste peiling voor de verkiezingen van 12 september. Wellicht dat het verkiezingsdebat van vanavond nog invloed heeft de keuze die kiezers morgen in het stemhokje maken.

Wekelijkse opiniepeiling op basis van social media
Door te luisteren naar wat er op internet ‘gezegd’ wordt over politieke partijen genereert Buzzpeil wekelijks een opiniepeiling. Buzzpeil bevraagt geen mensen, zoals andere opiniepeilers dat doen.

Over Buzzpeil
Buzzpeil is een volledig onafhankelijk initiatief van Bureau Spraakwater. Bureau Spraakwater richt zich op het versterken van het publieke debat. Dit gebeurt door het geven van trainingen debatteren, het organiseren van debatten en het verzorgen van debatworkshops.

Een overzicht van de data vindt u hier.