10 dingen waarin je als vrouw écht niet gezien mag worden

13-09-2012 15:45

1) Joggingbroeken, huispakken of ander sportspul met teksten op je kont en/of tieten. Doe! Het! Niet!

2) Slobberige spijkerbroeken met te hoge taille. Afhankelijk van je intellect en uitstraling zie je er daarin uit als zwerver of moeder van zestien kinderen. Okee, ze zitten wel lekker. Alleen thuis dragen dan. Als echt niemand het ziet.

3) Bruidskleding. Je trouwjurk was UITSLUITEND geschikt voor je huwelijksdag. En ja, ook die fantastische jurk die je droeg als getuige bij het huwelijk van je BFF was UITSLUITEND voor die ene dag bedoeld. Tenzij je opnieuw gaat trouwen of opnieuw getuige bent natuurlijk. En nee, dit soort jurken zijn NIET geschikt voor begrafenissen of crematies en al helemaal niet voor sollicitaties.

4) Te lange of te korte t-shirts. Niet doen, alles staat je goed zolang het je past. Maten zijn er niet voor niets. Ook niet doen: je shirt opknopen (zeker niet als je een navelpiercing hebt!), een gekrompen shirt of t-shirt met tekst strak in je broek gestopt.

5) Shirts, truien, broeken, jassen, petjes, paraplu’s of tassen met reclameslogan. Iedereen wéét dat je die gratis hebt gekregen en je gewoon te arm bent om écht leuke kleding te kopen.

6) Schoenen zonder hakken. Je bent een dame. Je vrouwelijkheid accentueer je met hoge hakken, niet met lompe hakloze zolen. Wie naar buiten gaat zonder hakken vraagt er om te worden uitgelachen. Ook niet doen: sleehakken, stilleto’s of (fout! Fout! Fout!) laarzen zonder hak.

7) Jurkjes met polkadots. Polkadots zijn passé. Echt. Polkadots komen nooit meer terug. Vergeet polkadots. Wie nu toch nog polkadots draagt ziet er uit als een infantiel meisje van hooguit zes jaar oud. Dat moet je niet willen.

8) Truien. Truien zijn stom. Truien zijn seksloos. Truien zijn voor Libelle-mevrouwen en andere mensen van boven de zestig met korte praktische kapsels. Ga weg truien!

9) T-shirts sowieso, laat staan shirts met vlekken, gaten, gore plekken, of lollig bedoelde teksten (brrr!). Eigenlijk kun je met vuile t-shirts niets meer dan je schoenen poetsen.

10) Te licht gekleurde spijkerbroeken. Hoe lichter het blauw, hoe dikker je reet en dijen. Donker is ook voor jou de beste keuze.