ThePostOnline

VVD pleegt nu al kiezersbedrog

13-09-2012 10:10

Nog maar net verkozen en daar gaan ze al, Mark Rutte en zijn VVD spugen de kiezer in het gezicht. Een partij met een mooie filosofie, een gemotiveerde leider die, als er problemen ‘met beide handen’ moeten worden aangepakt, daar veruit de beste handen voor heeft. Hij schijnt met die knuisten ook nog goed piano te kunnen spelen. Werkelijk, ondergetekende – scepticus – had wel wat vertrouwen in de VVD. Met Jort Kelder als mystery marketeer hebben ze hoge ogen gegooid.

Hoe kwamen ze waar ze gekomen zijn? Door de kiezers van Wilders af te pakken. Hoe deden ze dat? Met een zeer populistische campagne waarvoor de verongelijkte buitenlanderhaters wel te porren waren. Wilders bleef maar zeuren over de Islam, terwijl alle tokkies inmiddels ook wel weten dat die criminele straatmarokkanen niet gedreven worden door religie. De slogans waren makkelijk gemaakt: geen begrip voor criminelen, wel voor slachtoffers. Meer blauw op straat en niet achter een bureau, etc. Enfin, ondergetekende  heeft daar niet zoveel mee, maar het belangrijkste is dat ze lachen om dat slappe gezemel van positieve discriminatie.

Tokkies
Okee, het moest dus even lelijk worden. Zoals het Nederlands elftal destijds met voorbedachte rade de Spanjaarden probeerde naar de paralympics te helpen, soms heiligt het doel de middelen. En dat lukte de VVD. De trouwe VVD’ers knepen een oogje dicht tijdens deze ‘strijd om de tokkies’, erop vertrouwend dat deftige heren als Wiegel, Opstelten en Bolkestein uiteindelijk toch de filosofie en het karakter bewaken en hun VVD van binnen gewoon hun VVD zou blijven.

Maar wat, in hemelsnaam, gebeurde er toen? De winst was binnen, de zaal vol, iedereen blij. Rutte maakt zijn entree, lacht vriendelijk en schudt wat handen. Maar dan komt Gordon het podium op huppelen. Men dacht dat het een aandachtsstunt was en dat er wel wat blauw zou komen om ze van dat podium te trekken en af te voeren. Maar nee, het was gepland door de VVD zelf! Dat had nooit mogen gebeuren. De tokkies hadden al VVD gestemd! Dit was nu juist het moment om de trouwe elite weer gerust te stellen, die grote klauwen uit de mouwtjes te steken en gewoon zelf een mooi stuk te spelen op een dure vleugel, desnoods in VVD-kleuren.

Flutliedje
Maar dit? Kiezersbedrog! De meest ordinaire reltokkie in een VVD pak hijsen en hem zijn flutliedje laten zingen. Rutte, we weten niet of je meeleest, maar als wij in de kamer zaten hadden we nu vragen gesteld. De stem op je partij is nu al schor geschreeuwd.