Mark van Bommel roept kaarten over zichzelf af

16-09-2012 17:21

Het is inmiddels een traditie op zondagmiddag. Mark van Bommel pakt een gele kaart. PSV speelde deze zondag de vijfde wedstrijd van het seizoen, een blamage tegen 9 man van FC Utrecht, en natuurlijk pakte Van Bommel weer geel.

Een speelronde terug klaagde Van Bommel nog over de Nederlandse arbitrage. Hij vond zijn vorige gele kaart, geen gele kaart. Maar, groots als hij is, accepteerde hij de beslissing natuurlijk wel. Uit alles bleek dat hij de beslissing helemaal niet accepteerde natuurlijk. Anders klaag je er niet over en wil je ook geen ander systeem voor schorsing. Scheidsrechters hebben dat ook door.

Slijmen
Van Bommel roept het sowieso al een beetje over zichzelf af. Het ‘slijmen’ bij scheidsrechters, zoals hij jarenlang handig deed, werkt blijkbaar niet meer. Sterker nog: Misschien werkt het wel averechts. Die scheidsrechters zijn immers ook niet gek. Op het veld vriendelijk doen en prijzen, maar buiten de lijnen klagen over de arbitrage. Dan houden ze je alleen maar korter.

Misschien krijgt Van Bommel daardoor inderdaad wel eerder een gele kaart, maar is dat dan altijd onterecht? De Limburger speelt altijd al op het randje van een kaart. Dat randje ligt in Nederland nu eenmaal net iets anders dan in pak hem beet Duitsland of Italiƫ.

Aanpassen
Mark van Bommel moet dus niet klagen. Hij ziet graag dat de Nederlandse arbitrage zich aanpast aan zijn spel, maar zo werkt het natuurlijk niet. Hij moet zich gewoon aanpassen aan de Nederlandse arbitrage. Dan maar iets voorzichtiger spelen.

Met zijn huidige spel bewijst hij PSV in ieder geval geen goede dienst. De topper tegen Feyenoord moet hij vanaf de tribune bekijken. Sowieso, een routinier die zo onrustig speelt dat hij 1 op 1 loopt met kaarten, daar heb je niks aan.

Wat nu als hij zo door blijft gaan? Dan ben je hem in theorie eerst na iedere twee wedstrijden kwijt en daarna zelfs na iedere wedstrijd. Ja, wat dat betreft zag Van Bommel de bui al hangen toen hij pleitte voor een systeem waarbij spelers pas na iedere vijf kaarten geschorst worden. Misschien is het tijd voor een weekje bezinning over zijn spel? Hij is gekomen om PSV vooruit te helpen, dat doet hij op deze manier niet.