ThePostOnline

Bas Paternotte verruilt HP/De Tijd voor DeJaap.nl

17-09-2012 10:09

HP/De Tijd-journalist Bas Paternotte treedt toe tot de hoofdredactie van opiniewebsite DeJaap.nl. DeJaap-hoofdredacteur Bert Brussen wil naast opinie ook meer (politiek) nieuws op de website. “We zijn uit op kritische, schurende en vooral nieuw mediale journalistiek. Dat past Paternotte als een handschoen. Met Paternotte denken we een groot talent met een enorm politiek netwerk in huis te hebben gehaald. Bovendien vertegenwoordigt Paternotte de journalist van de 21stee eeuw: de journalist als compleet merk”, aldus Brussen.

Bas Paternotte (Drachten, 1976) werkte sinds 2009 voor HP/De Tijd en was onder meer samensteller van de rubriek Haagse Post. Eerder was hij parlementair verslaggever voor persbureau Novum Nieuws en dagblad Metro. Daarnaast is hij columnist voor Geenstijl.nl en is hij verslaafd aan Twitter. Paternotte: “Voor HP/De Tijd werken was altijd een jongensdroom. Ik had niet kunnen bevroeden dat er een grotere uitdaging mogelijk was. Nu ja, die is er wel en heet DeJaap.nl”

Brussen stopte onlangs bij Geenstijl om zich fulltime als hoofdredacteur aan DeJaap te wijden. DeJaap is naar eigen zeggen een ‘opinieplatform voorbij het eigen gelijk’. De website werkt samen met onder anderen de Volkskrant en debatcentrum De Balie.