Boer zoekt vrouw: liefdesjacht of talentenjacht?

17-09-2012 11:55

Het kneuterige zondagavond programma kon niet smeuïger gisteren. Het was dating day, oftewel, een dagje leuke dingen doen met de boer van je dromen. Lekker baggeren door de modder op zoek naar krabben, ijzer smeden, uitsloven in een Schotse kilt, Capoeira op het strand of kruiden proeven en schapen hoeden. Volgens Yvon was deze dag, waarop de boeren nog één keer van stal gingen, “een belangrijke stap in de zoektocht naar de ware”. Mijns inziens was liefde echter ver te zoeken deze aflevering. Boer zoekt vrouw had gisteren door kunnen gaan voor verschillende talentenjachten en afvalraces. Van X-Factor tot De zwakste schakel. Gisteravond bood ons een blik in de vele programma’s die de Nederlandse televisiegeschiedenis rijk is.

De zwakste schakel
Boer Henk, de perfecte schoonzoon onder de boeren. Ieder jaar is er weer een jonge en aantrekkelijke boer die de jonge vrouwenharten doet smelten. Dit jaar is Henk dé boer die vijf mooie meisjes uit de stad heeft weten te trekken. Vijf mooie jonge dames die hun heil zoeken bij deze jonge boer met zijn puppy-ogen. Vijf meisjes zijn er echter vier teveel en dus is de afvalrace begonnen. Wie is De Zwakste Schakel? Zoals dat gaat bij vrouwen, heeft er altijd eentje de grootste mond. Uiteraard heeft Henk ook zo’n meisje aan de haak geslagen. Haar perfecte blonde haren wapperde ze net iets te vaak over haar perfecte schouder waarmee ze de anderen liet zien wie het alfavrouwtje is binnen deze groep. Nuchtere Henk zelf had echter het gevoel gewoon op stap te zijn met vijf vriendinnen. Daarbij leek hij dan ook totaal geen oog te hebben voor de sensuele escapades van de alfavrouw. Met haar perfecte blonde staart tussen haar perfecte benen mocht deze diva dus terug naar de stad. Zij is de zwakste schakel.

X-Factor
Waar het ook hard tegen hard ging, was bij boer Aad. De grote vraag die iedereen zichzelf waarschijnlijk stelde was: zullen de jonge vrouwen het winnen van de omaatjes? Wie van deze vrouwen heeft de X-Factor? Hoewel het er af en toe op leek dat de vrouwen van Aad zijn steken onderwater en zijn lijstje met verwachtingen meer dan zat waren, gingen de vrouwen dieper dan diep om te bewijzen dat zij de X-factor hebben waar Aad naar op zoek is. “Ik houd van naturel koken” jammerde zuurpruim Aad bij het plukken van kruiden die later in een maaltijd verwerkt zullen worden. Een voor een gingen de vrouwen als makke lammetjes mee in zijn uitspraken. Ze bleken allemaal naturel kokers te zijn. En dat is maar goed ook. Aad zou iedere vrouw, die ook maar een beetje smaak probeert toe te voegen aan zijn maaltijd, regelrecht de deur hebben gewezen.

Hoewel Aad de afgelopen twee afleveringen niet te stoppen was in zijn gemier over oude vrouwen, bleken deze dames toch beter bij hem te passen dan hij zelf had durven dromen. De vrouw waarvan ik vorige week voorspelde dat zij binnen een jaar een kind van Aad zou baren, kon haar biezen pakken aan het einde van de dag. Aad verkoos omaatjes boven kinderen, iets wat deze zeurpiet weer een heel klein beetje credits geeft.

Ik wed dat ik het kan
Boerin Henrieke had het liefst al haar mannen meegenomen naar huis voor de logeerpartij. Giechelend vertelde ze aan Yvon dat ze echt niet weet welke hunk in Schotse rok ze naar huis zal moeten sturen. De mannen van Henrieke variëren van boer tot macho tot extreem verlegen. Neem Bert, een van de mannen van Henrieke. Bert is lang, een beetje sullig en verschrikkelijk verlegen. Bert was zichzelf. Geen grote bek, geen stoere mannenpraat, maar gewoon de rustige, slungelige Bert die hij altijd is, volgens hem zelf. Tussen de mannen die een potje Ik wed dat ik het (beter) kan speelden, kwam Bert niet verder dan het uitblinken in het bouwen van een rieten hutje. Maar wat blijkt, Bert kan heel goed rieten hutjes bouwen. In ieder geval wint hij het van al die stoere mannenpraat. Henrieke is zo’n vrouw die minder oppervlakkig blijkt te zijn dan de meeste vrouwen. Zij ziet in Bert een pareltje, gewoon omdat hij zich niet beter voor doet dan hij is. Wat schattig! En toch wed ik dat hij de strijd snel zal verliezen.

Wie van de drie
Ook Martin wist zijn eigen tv-programma te presenteren. De weduwnaar koos vijf vrouwen die allemaal in hetzelfde schuitje zitten als hij. Uiteraard mocht ook hij maar drie vrouwen meenemen voor een logeerpartij bij hem thuis. Wie van de drie (nou ja, wie van de vijf eigenlijk) is de droomvrouw waarmee Martin zijn leed kan delen. De dag veranderde in een soort praatgroep over gezinssamenstellingen die gecreëerd konden worden en de situatie waarin niet alleen Martin, maar ook zijn vrouwen zich begeven. Er werden regelmatig troeven gespeeld die Martin ervan moesten overtuigen dat deze vrouwen kunnen zorgen voor dè perfecte gezinssamenstelling. Ik ben benieuwd wie van de overgebleven drie hier het meest geschikt voor zal blijken.

Help mijn man is klusser
En dan is er nog Willem en zijn mannen. Good old Willem, lief en zachtaardig. Dit was ook terug te zien in zijn selectie mannen. De heren mochten lekker losgaan tijdens het ijzersmeden. De liefelijke manier waarop de heren de hamer hanteerden had echter niets te maken met smeden, meer met aaien. Ondertussen barstte een strijd los waarbij de mannen elkaar probeerden te overtreffen met liefdesverklaringen aan Willem. Erg schattig allemaal maar het mag duidelijk wezen dat Willem niet op stoere mannen valt. Aangezien Willem zelf ook niet zo handig is met zijn handen, zoals hij zelf toegaf, leek het een scène uit Help mijn man is klusser.

Na deze avond vol enerverende talentenjachten en afvalraces kunnen we vanaf volgende week écht gaan genieten. De logeerweek komt eraan, wat betekent dat we mogen gaan genieten van drama, strijd, emotie en veel ongemakkelijke situaties. Let the game begin!