ThePostOnline

Fittie! GroenLinks Flevoland vs. D66 Flevoland

17-09-2012 14:23

Openbare ruzies bij GroenLinks, het wordt steeds normaler. Is het niet in de landelijke politiek, danwel in de provinciale zetelarij. In Flevoland is nu “onenigheid” ontstaan over ene Jeroen Kok, Statenlid van GroenLinks in Flevoland. Kok was het gezeur met linkse linnentasjesduurzaamheid die altijd weer probeert op te boksen tegen het sociaal liberale ideaal kennelijk zat en stapte over naar D66. “GroenLinks en ik zijn uit elkaar gegroeid”, aldus Kok eufemistisch.

Maarja, dat mag dus niet zomaar. GroenLinks is…nouja…niet boos maar wel teleurgesteld. Hevig teleurgesteld. Niet alleen in Jeroen Kok, maar ook in D66. Kok neemt namelijk zijn door het GroenLinkse Flevovolk verkozen Statenzetel mee naar D66 waardoor die partij stijgt van drie naar vier zetels en ineens een stuk meer zin in de toekomst krijgt. Terwijl GroenLinks nu zelf wordt gehalveerd en van twee zetels wegkwijnt naar één lullig zeteltje. En dat is dan zowel de schuld van Kok als van D66.

“Wij zijn verbaasd dat D66 als democratische partij de door de kiezers aan GroenLinks toevertrouwde zetel niet respecteert”, laat een bijna briesende GroenLinkse Flevopolderaar weten op het GroenLinkse weblog. Maar alle één GroenLinks-zetels blijven wel achter de inhoudelijke koers van GroenLinks staan, dat dan weer wel.

En nu, vooruit!