Weekend Wrap-Up: Week 37

17-09-2012 09:00

Elke maandagochtend een overzicht van wat er dit weekend is gebeurd op sportgebied. Met een enorme focus op Nederland. Waarom? Nou ja, omdat er .nl in onze URL staat. Deze keer wielrennen, honkbal, volleybal en nog veel meer.

Clubkampioenschappen
Dit weekend begon het WK wielrennen in Zuid-Limburg, met een ploegentijdrit voor merkenteams. Geen Nederlands team op de bovenste trede. Bij de mannen won wel een team met een Nederlander in de gelederen. Niki Terpstra bij Omega Pharma-QuickStep. Beetje goud voor Nederland dus.

Marianne Vos zorgde voor een opvallende prestatie door eens iets niet te winnen dit seizoen. Al lag dat niet helemaal aan haar. Haar teamgenoten vielen bij bosjes en belandden in het ziekenhuis. Maar gelukkig krijgen Vos en andere Nederlanders nog genoeg kansen op plakken. Om te beginnen met de jonkies de komende dagen.

Downs en up’s
Wereldkampioen zijn en dan geen Europees Kampioen worden, terwijl je daar eigenlijk maar één serieuze concurrent hebt. Dat is een blamage. Het Nederlands honkbalteam liet het zo ver komen. De nederlaag in de finale tegen Italië was de derde nederlaag van het toernooi, een zelden geziene prestatie van Nederland. Een flinke evaluatie en wellicht rollende koppen lijken op zijn plaats.

Zowel de volleybalmannen als vrouwen plaatsten zich voor het EK. De lijn terug omhoog wordt steeds iets duidelijker.

Iets wat van de tennissers niet gezegd kan worden. Na het 3-2 verlies tegen Zwitserland kan de hoop op de wereldgroep weer in de kast. Natuurlijk was het van tevoren al onwaarschijnlijk dat Nederland zou winnen door de aanwezigheid van Roger Federer, maar het Nederlands team moet toch eens uit die dip. Elke stad heeft tientallen tennisbanen. Dat daar zo weinig talent vandaan komt is onbegrijpelijk.

Edelmetaal
Veel succes was er wel bij het WK inlineskaten in Italië. Twee keer goud, twee keer zilver en vier keer brons. Onder andere behaald door sporters die ‘s winters op het ijs staan, zoals sprinter Michel Mulder.

Medailles waren er ook in andere sporten. Steenman en Blink pakten goud op het EK roeien. Bronzen Laura Smulders won een BMX worldcup in Canada, Twan van Gendt deed hetzelfde bij de mannen.

CC-foto: Doha Stadium Plus