Fujifilm en Menlo Best Thesis Award 2012 uitgereikt

19-09-2012 13:00

Lotte Diepenmaat studente aan de Tilburg University heeft de Menlo Best Thesis Award 2012 gewonnen. Diepenmaat schreef de beste scriptie voor de masteropleiding Supply Chain Management. Met haar scriptie won zij een oorkonde en een geldbedrag van 500 euro.Diepenmaat studeerde af met de scriptie Make sustainable sourcing part of a buyer’s DNA. De jury onder leiding van prof.dr. ir. G.C.J.M. Vos was vooral lovend over haar scherpzinnige analyse van de literatuur, die een zeer bruikbaar instrument opleverde voor de praktijk. Enkele aspecten zijn inmiddels door de opdrachtgever geïmplementeerd.

Niet alleen Diepenmaat viel in de prijzen. Ruud Franssen ontving de Fujifilm Best Thesis Award voor het schrijven van de beste scripties voor de masteropleidingen Strategic Management en International Management. Fransen studeerde af met de scriptie Franchisee opportunism: How franchisors can avert franchisee opportunism, waarin hij onderzocht hoe franchise organisaties het gewenste gedrag van franchisees kunnen beïnvloeden.

De jury was vooral te spreken over zijn relevante bijdrage van hoge kwaliteit aan de literatuur over franchising en heeft deze bovendien interessante implicaties voor de praktijk van franchising in Nederland en daarbuiten.

Met het uitreiken van de Best Thesis Award willen Fujifilm en Menlo studenten inspireren om te excelleren op hun vakgebied.