Business

Foto’s: Monaco Yacht Show 2012 (2) – SnowbirD, voor nog geen 20 mio is ie van u

20-09-2012 20:05

Een superjacht dat verhuurd wordt lijkt meestal op een soort drijvende caravan. Het interieur is hufterproof en de kitscherigheid spat ervan af. Zo niet op de SnowbirD. Dit 39-meter lange jacht, dat gebouwd werd door de Nederlandse werf Hakvoort, ligt voor 19,95 miljoen euro te koop op de Monaco Yacht Show.

Het schip valt op tussen alle andere boten, door de extreem luxe inrichting. De zoon van de eigenaar, David Ostrander, besloot het schip vol te hangen met kunstwerken van bekende artiesten, zoals Picasso. Hij won hiervoor een prijs voor beste nieuwkomer van Showboats Design Awards.

Alles is echt
Aan boord zijn onder andere een unieke tas van Hermes, lampen van Christopher Spitzmiller, een marmeren tafel van Magiarotti en foto’s van Slim Aarons zijn aanwezig. ‘Alles is echt, de eigenaar heeft nergens op bezuinigd’, vertelt de Amerikaanse Brouck Anderson, die voor scheepsmakelaar Edmiston werkt. ‘Ik denk dat hij wel even schrok, toen hij het prijskaartje van de Hermes-tas zag!’

Vingerafdruk
Een unicum is het koffiezetapparaat dat werkt met vingerafdrukken. De eerste keer bepaal je precies hoe sterk je een espresso wil, of hoeveel melk je geschikt vindt voor je cappuccino. Alle volgende keren onthoudt het apparaat door middel van je vingerafdruk je wensen.

Tweedehands
Overigens moet de nieuwe eigenaar wel bijbetalen, wil hij de kunst en hebbedingetjes overnemen. Het schip is pas een jaar oud, maar de eigenaar zag het ‘als een project’.‘Dit jacht werd eigenlijk gebouwd voor iemand anders. Maar diegene ging failliet tijdens de bouw. Het is dus eigenlijk een tweedehands schip. De eigenaar wil nu een custom built schip, zodat het nog meer naar zijn wens is’, zegt Brouck, die weet dat ze een pareltje in de verkoop heeft. ‘Ik denk dat we het schip snel verkopen, want een aantal mensen hebben al een mondeling bod gedaan.’

Gadgets
De nieuwe eigenaar kan genieten van een jacuzzi voor zes personen op het zonnedek. Daarnaast hoeft hij zich niet te vervelen, want in de garage diverse gadgets, zoals twee jetski’s, waverunners, duikspullen en waterski’s. Achter de boot ligt een tender, waarmee je makkelijk naar de haven vaart. Omdat de eigenaar het schip pas van de hand doet, als zijn nieuwe schip klaar is, wordt het luxejacht dit jaar nog verhuurd.

Voor slechts 150.000 euro per week geniet je met tien gasten, die slapen in hutten met marmeren badkamers, van dit pareltje. Zelf koken hoeft niet, want er is een chef-kok aan boord die samen met zes andere personeelsleden ervoor zorgt dat het een week wordt om niet te vergeten.

‘Dit jacht heeft drie elementen, waardoor het een ideaal schip is’, zegt Brouck. ‘De engineering is van Nederlandse kwaliteit, wat garant staat voor de beste kwaliteit. Het interieur is speciaal ontworpen en overdetop luxe en de crew is ‘amazing’. Beter dan dit jacht kun je nauwelijks vinden.’

Het jacht is nog tot 22 september te bewonderen op de Monaco Yacht Show.