Studenten journalistiek weigeren beelden Project X af te staan

25-09-2012 12:30

Sem, Lars en Jan geven helemaal niets. De drie journalistiek studenten uit Tilburg hebben beeldmateriaal geschoten van de rellen in Haren waarop honderden relschoppers duidelijk herkenbaar zijn. Justitie wil de beelden maar wat graag hebben, maar meester Jos Straathof denkt daar anders over.
Anderhalf uur aan film met daarop duidelijke herkenbare “Project X” reĆ«lers. Dat wil officier van justitie, Hessel Schut, natuurlijk wel eens even bekijken.

Maar meester Straathof ziet niet in waarom hij justitie zou helpen. “Je bent als journalist geen verlengstuk van justitie”, zegt hij na overleg met de schoolleiding tegen Omroep Brabant. “Als je dat materiaal nu aan justitie geeft, ben je de pineut bij het volgende incident. Relschoppers gaan je dan zien als onderdeel van de politie. Je moet onpartijdig blijven. Wij zijn er niet om mensen achter tralies te krijgen, dat is de taak van justitie.”

Studenten Sem, Lars en Jan zijn nog druk bezig met de montage. Zodra het klaar is, zetten ze de video op www.ger.nl “We hopen ons eigen verhaal te kunnen vertellen”, aldus Sem tegen Omroep Brabant.