Sport

Steve Kean, houd de eer toch aan jezelf!

26-09-2012 09:00

Vrijdag was het dan eindelijk zover. Het vorig seizoen gedegradeerde Blackburn Rovers verloor voor het eerst een wedstrijd in de Championship. Middlesbrough was met 2-1 te sterk en Blackburn zakte naar de derde plek achter Brighton and Hove Albion en Huddersfield Town. De geruchtenmolen in het Lancashire draaide meteen op volle toeren. De Venky’s zouden Steve Kean gaan ontslaan. 

De Venky’s zijn trouwens de eigenaren van The Riversiders. De naam slaat Anuradha Desai en haar broers Venkatesh en Balaji Rao die de erfgenamen zijn van het miljoenenconcern dat zich voornamelijk specialiseert in het verwerken van kippenvlees en farmaceutische middelen voor mensen en kippen. The Venky’s kregen de club in2010 inhanden en niet snel daarna lieten de rijke Indiërs na de eerste nederlaag Sam Allardyce ontslaan.

Zijn opvolger was dus Steve Kean en ondanks dat de Venky’s succes beloofden aan de supporters van The Rovers bleef dit uit. Meer dan eens werd er gedreigd met het ontslag van Kean en mede hierdoor werden de eigenaren nooit populair bij de eigen aanhang.

Afgelopen seizoen degradeerde Kean met Blackburn maar mocht hij toch zijn baan houden. Wel werd hem voor de start van het seizoen medegedeeld dat wanneer hij drie duels op rij zou verliezen hij ontslagen zou worden. Het dreigement leek te werken. In de eerste zes duels bleef Blackburn ongeslagen, alleen in de League Cup werd verloren van MK Dons. Maar nu, na 14 punten uit 6 wedstrijden en een verliespartij verder begon de positie van Kean toch te wankelen. De trainer liet zich niet uit het veld slaan en gaf maandagochtend gewoon nog een training aan zijn team. De gemoedelijkheid lijkt te werken en een voorlichter van de club liet al weten dat Steve Kean zaterdag nog gewoon op de bank zal zitten.

Het blijft toch een raar geval. Kean’s positie is zo instabiel als Syrië en ieder weldenkend mens had allang de eer aan zichzelf behouden. Neem toch een voorbeeld aan John Terry! AFC Wimbledon zoekt nog een trainer na het ontslag van Terry Brown. Waarom zou Kean het niet doen? Hij komt dan wel twee divisies lager terecht maar komt wel in een club die heilig is voor de supporters. Hij zal daar met open armen ontvangen worden wat voor Kean een verademing zal zijn na twee jaar lang gezaag aan zijn stoelpoten.