Studenten werken graag bij overheid

27-09-2012 09:00

Oh wat is het toch een log, inefficiënt apparaat, een waar bureaucratisch zooitje. Maar als puntje bij paaltje komt willen we er wel het liefste werken. De overheid.

Studentenuitzendbureau ASA deed een online onderzoek onder een kleine 1000 studenten aan HBO’s en universiteiten. Maar liefst 11 procent van de studenten zei na een studie het liefst bij de overheid te gaan werken. Van stoffige, vergrijzende sector naar de enthousiaste luierfase. Het is wat.

Uit het onderzoek van ASA blijkt ook dat starters in het bedrijfsleven het liefst beginnen in een middelgroot bedrijf van 26 tot 50 mensen. één op de vijf respondenten ziet het wel zitten een eigen bedrijf te starten.

Het minst graag willen de studenten bij banken of verzekeringen werken. Sterker nog, maar liefst 17 procent zegt daar absoluut niet te willen werken.

ASA-directeur Monica van der Meeren zegt tegen de Telegraaf: “”Het lijkt er sterk op dat studenten en starters verwachtingen ten aanzien van arbeidsvoorwaarden aanpassen aan het huidige economische beeld.” En vervolgt: “Dat de overheid erg in trek is bij studenten past bij het beeld van de maatschappelijk betrokken student van nu. De bank- en verzekeringssector heeft een flinke uitdaging bij het aantrekken van jong talent.”