Politiek

Duitsers woest op Amazon.com wegens Dachau-legpuzzel

30-09-2012 22:26

Leuk voor kinderen van acht jaar en ouder: een legpuzzel (252 stukjes) van een Dachau-crematorium. Voor nog geen 25 dollar te bestellen bij Amazon.com. Duitse kinderen, en vooral hun ouders vinden het minder grappig. Een puzzel waarop niets anders dan een crematorium uit het voormalige concentratiekamp staat afgebeeld is toch net wat anders dan My Little Pony.

Duitse politici hebben inmiddels een boze brief naar Amazon geschreven en eisen dat Amazon de puzzel uit de online handel haalt.

De puzzel met een foto van het Dachau-crematorium is onderdeel van een reeks legpuzzels met afbeeldingen van of over concentratiekampen.

Zo kunnen bij Amazon bestellende kinderen ook het, heel wat vriendelijkere, monument voor de in Dachau omgekomen Polen in elkaar puzzelen.

Robert Harding
De tot legpuzzel verzaagde foto’s zijn van fotograaf Robert Harding, wiens foto’s inmiddels op een schier oneindige reeks Amazon-legpuzzels prijken.

Het is overigens niet de eerste keer dat speelgoed met als thema concentratiekampen voor de nodige ophef zorgen. Eerder was men al woest over de concentratiekamp-Lego, bedacht door controversiƫle kunstenaars.