Politiek

Dierenvrienden opnieuw woest op Tinkebell

02-10-2012 10:24

Kunstenaars die provoceren zijn succesvolle kunstenaars. Provoceren kun je leren. Neem Tinkebell. Een lief kunstenaresje dat altijd ludieke dingen doet met dieren. Haar eigen kat wurgen en er een handtas van maken bijvoorbeeld. Of iets met dode kuikentjes. Succesgarantie provocatie: 100%. Ook haar laatste kunstwerk is weer een geslaagd voorbeeld van ultiem controversieel zijn inclusief totaal voorspelbare reacties. Beleg 1000 naaktslakken met gekleurde kraaltjes en hoppa, dierenbeschermers en andere dierentypes klimmen zoals voorspeld op de kast.

Want een kat slopen voor kunst is weliswaar gemeen en verwerpelijk maar naaktslakken (weekdieren zonder hersens of bewustzijn die per jaar bij miljarden tegelijk worden overreden, platgetrapt en opgegeten door vogels) aankleden met edelstenen is helemaal vreselijk.

Vandaar dat de Dierenbescherming Rijnmond serieus “aangifte” tegen Tinkebell gaat doen. Aangifte bij de Dierenpolitie om precies te zijn.

Voor wat precies? Mishandeling van naaktslakken? Het kleden van de naakten? Het dierenrijk te kleurrijk maken?

Wellicht is het beter als de Dierenbescherming gewoon blij is dat Tinkebell voor gekleurde steentjes heeft gekozen in plaats van zout.

U kunt, samen met uw kids, de niet langer meer zo naakt slakken van Tinkebell zelf bewonderen in in het Rotterdamse kindermuseum Villa Zebra tijdens de tentoonstelling Ah wat lief.