Bladen

Arie Boomsma leeft mee met asielzoekers

03-10-2012 16:49

Arie Boomsma vindt het ‘onbegrijpelijk’ dat kerken en moskeeën hun deuren niet openen voor de uitgeprocedeerde asielzoekers, die nu in een tentenkamp in de wijk Osdorp in Amsterdam verblijven. Sinds een week bivakkeren hier ongeveer 40 asielzoekers. De presentator toont woensdag via Twitter medeleven met de tentbewoners.

Boomsma laat aan zijn volgers weten dat de mensen zonder elektriciteit leven en met een zelfgebouwde wc. Hij toont zich vooral teleurgesteld in kerken en moskeeën, die naar zijn mening mensen zouden kunnen opvangen. “Samen. Dit is toch waar je als kerk of moskee voor bent?” Hij laat weten dat de gebedshuizen in de buurt van het kamp wel eten brengen en is blij dat andere omwonenden dit ook doen.

“Goed dat zoveel mensen meteen kleding, wc-papier enzo gingen brengen. Het heeft zin om in ieder geval iets te doen, al is het klein.”

Hij is verder van mening dat de politiek te weinig doet en noemt dit ‘onvoorstelbaar’. “Los van de politieke visie op asiel, op de achtergronden van deze mensen zelfs, dit laat je als overheid, kerk of moskee toch niet gebeuren?”

Ook roept Boomsma zijn volgers op om bij het tentenkamp langs te gaan. Hij twittert een link naar een lijst van benodigdheden en moedigt zijn fans aan: “Woon je in Amsterdam, breng dan iets langs.”