ThePostOnline

Open brief aan Folkert Jensma

03-10-2012 13:28

Beste Folkert Jensma, ik ken je verder niet en ik ga je ook niet googlen, maar ik vind jou bij deze, niet gehinderd door enige kennis van zaken, een minkukelend vibreerputje. Ik vind dat uit naam van iedereen die wel eens psychotisch of dakloos geweest is. Ik noem een Marten Toonder. Terwijl jij met een duur kopje koffie dit stukje zit te lezen, zitten talloze psycho-broeders en -zusters van mij ergens op deze wereld in een stinkgoot. Totaal verdwaald in hun eigen hoofd, helemaal van het padje. Ze zitten daar omdat de wereld zoals-ie is effe hélemaal niet meer te hachelen is voor ze. Omdat alles wat ze doen mislukt. Omdat ze opgegroeid zijn in gezinnen waar extreem geweld, incest en verraad schering en inslag waren. Misschien kun je je er iets bij voorstellen?

Dat semi-BN’ers als jij dat allemaal nog eens dunnetjes overdoen door ze en plein public stakkers te noemen: helpt niet echt. Jij verrader uit Molochs raad.

Stoethaspel!
Maar goed, prima jongen. Wij zijn dus stakkers. Ben jij een .. vuile schoft. Schorem. Lomperik. Jandoedel. Mispunt, Bruut. Janjurk. Judas. Drollenvanger. Knijter. Stoethaspel. Knuppel. Onmens. Et cetera.

Wellicht heb je wel eens gehoord van Vincent van Gogh. Rare stoethaspel hoor, schreef “Ik ben de heilige geest” op de muur van de kerk waar hij voor priester leerde. En dat oor…

Ja Folkert, een echte automutilerende stakker. Of wat te denken van die rare Stephen Fry, hangend aan de dakgoot van zijn kostschool. Of die mafkees van een René Descartes met zijn manische godsbewijs. Of Abraham Kuyper die niet eens op de verjaardag van zijn kinderen kwam omdat-ie zo druk was met het redden van de wereld, Ja nou, jonge jonge, wat een stakkers Folkert.

Twitter
Jij twitterde gisteren “PvdA & VVD schrappen eigen bijdrage voor dakloze psychotische zwervers e.a. stakkers“.

Gottegot. Het snotneuzerige dedain dat daaruit spreekt .. Gelukkig filtert de redactie van de NRC je stukjes, die ongetwijfeld prachtig zijn hoor. Maar de lust om ooit nog een letter te lezen van wat jij allemaal te zeggen hebt is me totaal vergaan.

Sam Gerrits