WarRoom

Debate watch: Obama faalt, Chris Matthews baalt (video)

04-10-2012 13:29

Mitt Romney is back in the game. De Republikeinse uitdager van Barack Obama verscheen perfect afgetraind op het eerste presidentiële debat en liet zijn tegenstander alle hoeken van het podium zien. President Obama liet het allemaal maar over zich heen komen en was zichtbaar uitgeblust. Niks geen fired up, ready to go. Het was Mitt Romney die er bovenop zat en voortdurend in de aanval ging. Er valt niets te spinnen, zowel links als rechts kan het er over eens zijn: Mitt Romney won en Obama liet zich afserveren.

Waar was Obama?
Luister maar naar Chris Matthews, de meest luidruchtige anchor van de pro-Obama zender MSNBC. “Where was President Obama?!”, riep hij gefrustreerd uit. “I don’t know what he was doing tonight, he had his head down, he was enduring the debate rather than fighting it.” Mitt Romney kon op lof rekenen voor een grondige voorbereiding en een strakke uitvoering. Matthews kon er met zijn hoofd niet bij dat Obama niet de kans greep om Romney aan te pakken op sociale onderwerpen als de gezondheidszorg en publieke oude dag voorzieningen.  “[He] went in there disarmed!”

Een aanval van Romney dat Obama $716 miljard bezuinigt op Medicare, de publieke zorgverzekering voor senioren, bleef onbeantwoord. De gebruikelijke talking point is dat onder het plan van Romneys running mate Paul Ryan exact bedrag hetzelfde wordt bezuinigd, met het verschil dat in Obama’s zorgplan de ziekenhuizen en zorgverzekeraars gekort worden, en niet de senioren. Maar daar repte Obama met geen woord over. Ook het schot voor open doel van de 47 procent opmerkingen van Mitt Romneys uitgelekte video bleken niet tot het plan de campagne van Team Obama te behoren. Mitt Romney kreeg het voor elkaar om na alle negatieve berichtgeving toch over te komen als de kandidaat die echt wel de president zou zijn voor álle Amerikanen.

Tip voor Obama van Chris Matthews: meer MSNBC kijken, want“we have our knives out.” En zijn conclusie van de avond: “What was Romney doing? He was WINNING!”

Bekijk het hele eerste presidentiële debat in Denver, Colorado hier:

Foto CC: Obama for America