WarRoom

Op de barricaden voor Pino (VIDEO)

05-10-2012 17:23

Mitt Romney viel in het eerste presidentiële debat Pino aan. Big mistake. Hij zegt wel dat hij van de grote vogel (Big Bird) houdt, maar moeten we dat geloven? Pino kan keihard de zak krijgen als het aan Mitt Romney ligt. De subsidiekraan voor de publieke zender PBS gaat wat hem betreft dicht, want Romney wil geen geld meer lenen van de Chinees. Ook al neemt PBS slechts een honderste van een procent van het federale budget in beslag. De Democraten zitten er bovenop. Er werd een Big Bird afgevaardigd naar een Romney rally in Virginia om aandacht te vragen voor het lot van de geliefde vogel. En de volgende video van de Democratische partij vatte de ontzette reacties samen…

Overigens draait PBS voor slechts 12 procent op overheidsgelden, en 60 procent wordt gefinancierd door privé donaties en betalingen van de 350 tv-zenders die lid zijn van PBS. Ook zonder de staatssteun zou Pino waarschijnlijk nog wel kunnen overleven. Desalniettemin zou het wegvallen van $445 miljoen een enorme hap uit het budget zijn. PBS  liet dan ook niet na om van zich te laten horen en kocht zelfs een advertentie op Twitter om aandacht te vragen voor de publieke zaak.

Uit de verklaring van PBS: “As a stated supporter of education, Governor Romney should be a champion of public broadcasting, yet he is willing to wipe out services that reach the vast majority of Americans, including underserved audiences, such as children who cannot attend preschool and citizens living in rural areas. For more than 40 years, Big Bird has embodied the public broadcasting mission – harnessing the power of media for the good of every citizen, regardless of where they live or their ability to pay.”