PSV dik tevreden met 3-0 zege op Napoli

05-10-2012 10:30

PSV-aanvaller Jeremain Lens was donderdagavond dik tevreden met de Europese thuiszege tegen Napoli (3-0). ,,We hebben een heel goede prestatie neergezet”, sprak de international voldaan. “Dat Napoli met een soort B-team aantrad, motiveerde ons alleen maar. Het blijft natuurlijk hoe dan ook een behoorlijke tegenstander. Als je dan met 3-0 wint, is dat niet verkeerd.” 

Lens beaamde dat PSV misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen tot dusver had gespeeld. “We waren rustig in balbezit en hebben op de juiste momenten ruimte en de vrije man gevonden. We speelden Napoli achterin ook goed uit. Al hadden we nog wel minimaal 4-0 moeten maken. Daarin waren we in de slotfase nog wat slordig.”

Trainer Advocaat was ook blij, maar hield een slag om de arm. “We hebben zeer goed gespeeld. We hebben veel kansen afgedwongen en bijna niets weg gegeven. Als we nu ook zondag van NAC winnen, durf ik de toekomst zonnig in te zien”, bleef de Haagse coach nog wat aan de voorzichtige kant.

Volgens Advocaat was de inzet en de motivatie bij zijn spelers groot. “De bereidheid bij ons was zeer positief. Natuurlijk hielp het mee dat Napoli niet met zijn sterkste team begon. Maar het maakt in principe niet uit tegen wie je speelt. Je moet het toch zelf doen en dat hebben we uitstekend gedaan. Ik kan me ook niet voorstellen dat we na zo’n goede wedstrijd over een paar dagen tegen NAC veel minder zullen presteren. Maar je weet het nooit.”