Van der Vaart, De Jong en Afellay terug, Schaken en Vermeer nieuw bij Oranje

05-10-2012 12:26

Rafael van der Vaart, Nigel de Jong en Ibrahim Afellay maken weer deel uit van de selectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Louis van Gaal heeft het drietal opgenomen in zijn keurkorps voor de komende interlands in de WK-kwalificatie tegen Andorra (12 oktober) en Roemenië (16 oktober). 

Het trio ontbrak vorige maand tijdens de door Oranje gewonnen duels met Turkije (2-0) en Hongarije (4-1). Van Gaal passeerde hen omdat ze wedstrijdritme zouden missen. Jordie Clasie is afgevallen. De Feyenoorder zat wel in de voorselectie. Ook Jetro Willems is er niet bij, hij is geblesseerd. Dat is ook aanvoerder Wesley Sneijder, hij laat zich in Amerika behandelen aan een blessure. Gregory van der Wiel is opnieuw niet opgenomen in de selectie.

Voor Ajax-doelman Kenneth Vermeer en de 30-jarige Ruben Schaken is het de eerste keer dat zij zich bij Oranje mogen melden.

De volledige selectie: Maarten Stekelenburg (AS Roma), Michel Vorm (Swansea City), Kenneth Vermeer (Ajax), John Heitinga (Everton), Daryl Janmaat (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Nick Viergever (AZ), Ron Vlaar (Aston Villa), Ricardo van Rhijn (Ajax), Urby Emanuelson (AC Milan), Nigel de Jong (AC Milan), Kevin Strootman (PSV), Rafael van der Vaart (Hamburger SV), Ibrahim Afellay (Schalke 04), Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Jeremain Lens (PSV), Luciano Narsingh (PSV), Robin van Persie (Manchester United), Dirk Kuyt (Fenerbahce) en Ruben Schaken (Feyenoord).